avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediere abuziva

poate concedia un functionar public care este in indemnizatie ptr cresterea copilului abuziv la o prima abatere .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 6 Octombrie 2014
Buna ziua,
Daca este in concediu ce abatere a facut?
1. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati,
art.10 (6) Concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care:
....
b) salariata/salariatul se afla in concediul pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati;
....
(7) Este exceptata de la aplicarea prevederilor alin. (6) concedierea pentru motive ce inervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. OUG 111/2010
art.25 (2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
..........

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

3. Legea 188/1999
Art. 117. - Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

4. In speta, nu se poate decide concedierea unui functionar public aflat in CCC decat pentru motive ce inervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
sunt singurul intretinator de familie si am optat pentru insertie la salariu .

beneficiez de insertie la salar,am optat pentru a merge la serviciu nu sa stau acas.


Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In acest caz va sunt incidente prevederile urmatoare :

OUG nr.111/2010 :
art.25 (2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
.........
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil andra072009 andra072009 Buna seara, Daca optez pentru concediul de crestere copil pe o perioada de 2 ani angajatorul este obligat sa pastreze postul si sa ma reincareze pe postul ... (vezi toată discuția)
Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)
Loc de munca si indemnizatie Belleaua Belleaua Buna ziua . revin pe forumul dumneavoastra cu rugamintea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)