Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

declinare de competenta

Daca intr-un dosar penal, judecatorul de la instanta unei judecatorii considera ca nu este de competenta judecatoriei sa judece cazul din dosar, si apoi il declina catre o instanta superioara (Tribunal sau Curtea de Apel), dosarul va parcurge urmatorii pasi:
- Dosarul va trece si pe la procurorii superiori fata de procurorii parchetului judecatoriei.
- Va merge direct la instanta superioara, fara sa mai treaca si pe la procurorii parchetelor superioare.
- In cat timp ar trebui sa plece si in cat timp ajunge un dosar de la instanta inferioara catre instanta superioara?
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 18:58, 8 Octombrie 2014
Se face adresa de inaintare direct catre instanta competenta. Ca si termene, nu dureaza mult aceasta declinare, e o simpla procedura. Dureaza mai mult pina se stabileste termenul de judecata.
av_silvia_margineanu a scris:

Ca si termene, nu dureaza mult aceasta declinare, e o simpla procedura.

Mai exact, cam cat dureaza aceasta declinare? In C.p.p., art. 50, alin.1, scrie ca Instanţa care îşi declină competenţa trimite, de îndată, dosarul instanţei de judecată desemnate ca fiind competentă prin hotărârea de declinare

Cat inseamna de indata, si cat dureaza transferul de la instanta inferioara la instanta superoara? Unde se poate verifica daca dosarul declinat a plecat de la instanta care a declinat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare la instanta superioara titusiacob titusiacob Bună ziua , sunt arhivar la un Parchet de Judecătorie , fiul meu a fost implicat într-un accident rutier, iar dosarul a fost trimis la Parchetul ... (vezi toată discuția)
Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosarului ! ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! Cum pot face sa transfer un caz de la Parchetul Caracal la Bucurestii ? (vezi toată discuția)