avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contencios administrativ doar cu bugetarii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contencios administrativ doar cu bugetarii?

Daca nu esti multumit cum a rezolvat o societate pe actiuni cu capital majoritar de stat, o contestatie / sesizare depusa in urma sustinerii unui concurs de ocupare a unor posturi vacante si vrei sa actionezi in instanta societatea, la ce instanta trebuie sa te adresezi?In cazul institutiilor bugetare stiu ca poti sa faci actiunea in contencios administrativ, dar in cazul societatilor pe actiuni cu capital majoritar de stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 13 Octombrie 2014
Daca nu v-a fost indicata o alta cale de atac, adesati cerere de judecata la judecatorie.
In contenciosul administrativ nu se judeca toti bugetarii in cazul unor litigii de munca,ci numai cei care au raporturi de serviciu.

Litigiile de munca in cazul persoanelor care au c.i.m.
se judeca de catre Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Dar persoanele care nu au inca cim cu societatea fiindca abia au dat concurs pentru angajare, unde pot sa deschida actiunea de judecare?
Apreciez ca este vorba despre un litigiu de contencios administrativ; in acest caz, intai trebuie respectata procedura prealabila, plangere la institutia respectiva/organul ierarhic superior acesteia!
La Tribunal Sectia litigii de munca.

Alte discuții în legătură

In cat timp poate fi adresata o plangere prealabila de la data constatarii unui calcul eronat al salariului? marinelaciuchi marinelaciuchi Buna ziua! In urma unui control ITM, la institutia la care lucrez, am constatat un calcul eronat al salariului din 1.03. 2014 pana in prezent. In data de ... (vezi toată discuția)
Instanþa competentã ºi obligativitatea de a fi reprezentat prin avocat puideurs puideurs Buna ziua, Intr-o cauza privind disp. art.8 din Legea 554/2004 a contenciosului ad-tiv, pentru o hotarire definitiva si irevocabila privind decizia de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - neplata salariului, solutii, instanta competenta prodan katalin prodan katalin buna,intrebarea mea este ca ce se poate face in privinta faptului ca firma la care a lucrat sotul meu nu vrea sa mai plateasca ultimul salar.el si-a dat ... (vezi toată discuția)