avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp poate fi adresata o plangere prealabila de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp poate fi adresata o plangere prealabila de la data constatarii unui calcul eronat al salariului?

Buna ziua!
In urma unui control ITM, la institutia la care lucrez, am constatat un calcul eronat al salariului din 1.03. 2014 pana in prezent. In data de 10.02.2015 am facut o cerere catre institutie de recalculare a salariului, cerere pe care am mentionat ca o voi folosi ca plangere prealabila in cazul in care nu sunt multumita de raspunsul primit. Institutia mi-a raspuns in termenul legal si, desi recunoaste ca exista diferente in minus la salariu, lasa in seama unei hotarari judecatoresti corectia salariului si, implicit, recuperarea prejudiciului. In data de 11.02.2015 am depus o actiune la Sectia de Contencios Ad-tiv si Fiscal. Hotararea judecatoreasca luata de instanta invoca tardivitatea actiunii mele. Mi-am bazat actiunea pe Legea 554/2004, art. 11, alin. (1), lit. a).
Are sens un recurs in acest sens? Pe civil am vreo sansa?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: marinelaciuchi , utilizator 08:13, 26 Aprilie 2016
În ceea ce privește drepturile salariale termenul de prescripție este cel statuat de Codul Muncii, respectiv trei ani de la data la care trebuia să beneficiați de salariul corect calculat. Dar acest termen de prescripție poate fi întrerupt de exemplu de o recunoaștere din partea angajatorului.
Nu înțeleg de ce sunteți pe contencios administrativ. Instanța competentă pentru drepturi salariale este tribunalul, secția litigii de muncă. Atacați hotărârea în termen legal, invocând pe cale de excepție necompetența secției de cont adm, să nu opereze autoritatea de lucru judecat în cazul în care învestiți cu aceiași cerere, părți, obiect... instanța de litigiu de muncă!
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public si contencios ad-tiv kmelia kmelia Am si eu o nelamurire: potrivit art. 106 din l.188/1999 (statutul functionarilor publici) In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care ... (vezi toată discuția)
Depasirea termenului de 6 luni - contencios administrativ sdan sdan Am indeplinit procedura prealabila ptr. a deschide o actiune in contencios ad-tiv, in vederea recunoasterii unui drept, insa am depasit termenul de 6 ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta sa judece in contencios administrativ hot_oliviu hot_oliviu In vederea chemarii in judecata in contencios administrativ, cf. Legii nr. 554/2004, doresc sa chem. in instanta Ministerul Mediului pentru refuz de a raspunde ... (vezi toată discuția)