avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare masina second hand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare masina second hand

Buna ziua. Doresc sa cumpar o masina second hand, pe numele mamei mele. in momentul incheierii contractului de V-C, pentru a incheia contractul am nevoie de procura sau prezenta ei sau pot sa l inchei si singura,completand datele din buletinul mamei?Pentru inmatriculare sunt sigura ca e necesara procura. Dar pentru incheierea asigurarii RCA este necesara procura sau pot sa o fac eu in numele ei fara procura?
Cel mai recent răspuns: hln , utilizator 14:29, 13 Octombrie 2014
Din punct de vedere juridic va trebuie procura, pentru ca veti semna in numele mamei dumneavoastra atat pe contract cat si pe asigurare.
multumesc pentru raspuns.Va mai deranjez cu 2 intrebari...
O singura procura este suficienta, daca se stipuleaza in ea ca este pentru cumparare, realizare asigurare si inmatriculare?
Dupa momentul incheierii contractului de C-V, pot circula cu masina, avand in vedere ca nu am asigurare pe numele noului proprietar? Exista vreun termen precum in cazul inamtricularii, adica de 30 de zile(nu sunt sigura ca acesta e termenul).cat pot circula fara asigurare?
Multumesc
Este suficienta o singura procura.
Asigurare se presupune ca are autovehiculul. Oricum in perioada de dupa cumparare si pana la imatriculare se scot nr rosii unde se face o asigurare si pe o perioada de 1 luna. Nu circulati fara asigurare!
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
ContSters318277, utilizator
va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto sh - proprietar fara permis, legalitate Alexey94 Alexey94 Buna ziua! Va voi prezenta pe scurt problema mea. In vara anului trecut (2012) am achizitionat un autoturism second hand din Romania. Am trecut masina pe ... (vezi toată discuția)
Procura auto cerveneanu cerveneanu Sal!! Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu. Am o rugaminte la cunoscatori Intentionez sa achizitionez o masina ... (vezi toată discuția)
Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer Diana Petre Diana Petre Buna ziua, Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura ... (vezi toată discuția)