avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procura auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procura auto

Sal!!
Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu.
Am o rugaminte la cunoscatori
Intentionez sa achizitionez o masina inmatriculata pe italia,proprietarul este roman,si nu stiu daca este neaparata nevoie sa am procura de la el.vreau sa o las pe numele lui fiinca sa o inmatriculez m-ar costa forte mult.
credeti ca daca vrea poate sa-mi faca bucata si cu procura cu tot.
va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi,idei,cum e mai bine sa fac

va multumesc,
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 12:16, 15 Iulie 2010
buna seara, puteti sa incheieti o procura speciala cu proprietarul in care inserati pretul si faptul ca acesta a fost achitat si stabiliti o data la care , chipurile, se va perfecta contractul de vanzare cumparare, in felul acesta trageti de timp cu perfectarea actelor dar va si folositi de masina
Sigur , doar ca acest termen sa nu fie mai mare de 3 luni , intrucat circulatia peste 3 luni pe teritoriul Romaniei , de la data ultimei intrari in tara , cu un vehicul inmatriculat in strainatate , constituie infractiune conform art 82 al 4 cu raportare la art 85 al 4 din OUG 195/2002 , ori procura este tocmai dovada , daca nu cumva iese din tara mai repede de 3 luni si poate si face dovada iesirii si intrarii intr-un timp mai scurt decat cel ptr care prevede legea .
Eu as merge pe inmatriculare . Ce e sigur , e sigur .

Art 82 al 4 - Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.

Art 85 al 4 Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Stimate cerveneanu, verificati bine actele masinii si mai ales:

cand expira verificarea tehnica a vehicolului? Dureaza cel mult 2 ani la masinile second hand.
cand expira asigurarea RCA? Dureaza cel mult 1 an.

Aceste 2 lucruri, odata expirate, nu le puteti reinnoi in Romania fiindca masina e inmatriculata in Italia.

Aveti mare grija ce cumparati si de la cine, riscati sa dati niste bani si apoi sa aveti probleme ca nu puteti circula in Romania.

Politia Rutiera se leaga foarte mult de cele 2 lucruri de care v-am spus, procura puteti sa n-o aveti, nu e o problema. Acum ca suntem in UE politia nu are cum sa demonstreze ca circulati in Romania de mai mult de 90 zile, decat daca va opresc in fiecare zi, timp de 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 85 alin 4 fara drept de circulatie pe teritoriul romaniei=>rca expirat cabrio cabrio Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in Italia, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rca expirat adrian6969 adrian6969 buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara ... (vezi toată discuția)
Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)