avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare recurs

buna ziua . am primit citatie sa depun intampinare la recurs , am dus plicul avocatului , iar acesta a depus o intampinare dar nu a semnat-o ca avocat . cand l-am intrebat de ce nu apare semnatura dumnealui mi-a spus ca nu am negociat sa ma reprezinte si la recurs . ce mi se va intampla in aceasta situatie , pot cere penalizarea avocatului pt lipsa de informare ? ce vina am eu daca nu mi-a solicitat nimic , eu crezand ca in 3000 lei dati la fond pt un partaj terminat la primul termen cu o tranzactie ma va reprezenta si la recurs ? pe intampinare nu apare semnatura mea iar eu am iesit din termen pt a depune alta intampinare, ce mai pot face pt ca m-am certat cu av ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:12, 20 Octombrie 2014
Va puteti însuși întâmpinarea si o semnați in fata instantei. Nu înțeleg de ce a fost făcut recurs daca ati incheiat o tranzactie.
in urma tranzactiei , instanta ne-a obligat sa platim taxa jud de timbru de care am fost scutite amandoua adica recl si parata , conf art 18 din OUG 51/2008 adica taxele au fost inversate si asta a nemultumit-o.
Stimat forumist,

În legătură cu problema semnăturii, edificator este obiectul prestației juridice așa cum este arătat de contract.

Reprezentarea la fond nu presupune și obligația reprezentării în căile de atac, fiind necesar un nou contract, dacă nu s-a prevăzut expres, altfel.

Cu stimă.
ESTE CORECT CE SPUNETI DUMNEAVOASTRA , DAR MAI CORECT ERA SA-MI SPUNA SI MIE CA TREBUIE SEMNAT ALT CONTRACT . DANSUL MI-A FACUT O INTAMPINARE PT RECURS NESEMNATA DE AVOCATSI A DUS-O LA TRIBUNAL. . SE VA TINE CONT DE FAPTUL CA DUPA NOUL COD TREBUIE SEMNATURA UNUI AVOCAT ? IMI POATE FI RESPINSA INTAMPINAREA NESEMNATA DE AVOCAT ?
Solutia este sa va intelegeti cu el sau cu un alt avocat care sa semneze intampinarea la recurs.

Obligatia din NCPC se refera la cererea de recurs, nu la intampinarea formulata la cererea adversarului.

Alte discuții în legătură

Intampinare in recurs formulata de intimat fara avocat sau mandatar cu studii juridice LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Ce se intampla daca in cadrul unui recurs intimatul a formulat intampinarea personal, fara avocat sau mandatar ruda de gradul 1 sau 2 cu studii ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs este obligatoriu un avocat udreacris udreacris Buna ziua ,Am un proces la care s-a dat hotarîre cu recurs.Trebuie sa pun OBLIGATORIU avocat sau pot face eu singur cererea de recurs ?multumesc (vezi toată discuția)
Model intampinare jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare Va multumesc! (vezi toată discuția)