avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Model intampinare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Model intampinare

Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 16:52, 10 Iunie 2014
exercitarea si sustinerea recursului nu trebuie asistate, in mod obligatoriu de un avocat sau un consilier juridic ??

exact cum a spus luissiana.
dvs aveti de dat raspuns la recursul respectiv - prin intampinare, gasiti model pe net

Reprezentarea convenţională a persoanelor fizice

Art. 83. - (1) În faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.
(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.
(3) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).
(4) În cazul contestaţiei în anulare şi al revizuirii, dispoziţiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător.

Reprezentarea convenţională a persoanelor juridice

Art. 84. - (1) Persoanele juridice pot fi reprezentate convenţional în faţa instanţelor de judecată numai prin consilier juridic sau avocat, în condiţiile legii.
(2) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele juridice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat sau consilier juridic, în condiţiile legii.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi entităţilor arătate la art. 56 alin. (2).
Nu inteleg. Pana acum m-am descurcat singura, fara ajutorul unui avocat. De ce am nevoie acum de un avocat?
Din pacate nu am gasit pe net un model de intampinare. Ii rog pe cei care au trecut printr-un astfel de proces sa ma ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic si reprezentare rude luticus luticus Art. 12 Consilierul juridic poate reprezenta gratuit in justitie rudele sale, ale sotului/sotiei, pana la gradul IV inclusiv. Ce inscris prezinta instantei ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea persoanei fizice de catre consilierul juridic nicolauviorel nicolauviorel In temeiul ultimelor modificari legislative cum ar putea un consilier juridic sa acorde asistenta judiciara persoanei fizice cu care nu are relatii de ... (vezi toată discuția)
Intampinare in recurs formulata de intimat fara avocat sau mandatar cu studii juridice LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Ce se intampla daca in cadrul unui recurs intimatul a formulat intampinarea personal, fara avocat sau mandatar ruda de gradul 1 sau 2 cu studii ... (vezi toată discuția)