avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Reclamanta AFP Sector 1 a formulat opozitie impotriva hotararii adunarii generala a actionarilor unei societati prin care s-a decis dizolvarea societatii si numirea unui lichidator, cu motivarea ca nu s-a stabilit modalitatea de achitare a debitelor sau nu au fost oferite garantii pentru plata acestora .
Fata de motivele invocate de creditori, cererea de opozitie este intemeiata?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 13:15, 10 Iunie 2009
opozitia dupa parerea mea nu este intemeiata deoarece lichidarea nu este voluntara ci cu numire de lichidator care isi indeplineste atributiile in conformitate cu legea 31/1990 si daca este cazul legea 85/2006
conform art 27 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei:

(1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(2) Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite.
e vorba de dizolvarea pe LSC,
Opozitia la cererea de dizolvare va fi respinsa ca nefondata ,avand in vedere faptul ca Reclamanta AFP Sector 1 isi poate valorifica dreptul in timpul lichidarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai avantajos pentru o societate comerciala mihaelaniciu mihaelaniciu intrebarea mea este daca pentru o societate comerciala, potrivit legii privind insolventa, este mai avantajos daca se face la cererea societatii sau daca este ... (vezi toată discuția)
Lichiditate mystik mystik Care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a inchide o firma cu datorii la stat? Firma are debitori actionati in instanta si este putin probabil sa se ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unei societati comerciale aflate in lichidare cornelmo cornelmo Pentru a scapa de executarea silita, unul dintre cei doi asociati ai unei societatii debitoare, a cerut si obtinut, pe cai oculte,foarte rapid si fara citarea ... (vezi toată discuția)