avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat absent nemotivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat absent nemotivat

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: am un angajat care nu s-a mai prezentat la munca din data de 01.07.2005. Nu a mai dat absolut nici un semn de viata, pur si simplu nu a mai venit.
Dupa o vreme am reusit sa luam legatura cu persoana respectiva prin telefon - ne-a spus ca ne va trimite demisia sa prin fax. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi (aproape 3 saptamani).
Nu reusim sa mai luam legatura cu ea (telefon inchis, nu raspunde la telefon, etc). Firma noastra doreste incheierea raporturilor de munca cu aceasta persoana. Ce anume trebuie sa facem?
In luna iulie nu am platit-o, figureaza pe statul de plata cu 0 ore lucrate.
Se poate desface CIM ca masura disciplinara pentru absente nemotivate pe mai mult de 30 de zile? Care sunt procedurile?

Multumesc!
Ce chestie, dom'le .......
Da, dom'le, uite ce "chestie"! Adanc!
La ITM aflati toate raspunsurile
Ii trimiti o adresa cu AR cu continut declarat, prin care solicitati sa se prezinte la sediul unitatii in termen de "x" zile de la data primirii adresei, in vederea lamuririi situatiei sale.
Dupa scurgerea termenului, se intruneste o comisie (seful lui direct, juristul, RU) care intocmeste un proces verbal din care sa rezulte:
-data de la care lipseste nemotivat
-adresa trimisa si termenul de prezentare

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca rusalim rusalim Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema legata de un angajat.acesta refuza sa mai vina la servici dar nici nu vrea sa-si faca o cerere de preaviz sau demisie. am ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)