avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas fara rezolvare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas fara rezolvare

socrul meu a decedat in 2006 tot in acelasi an i-a venit respingerea la pensie anticipata ,problema de aici incepe, lor in decizia aceea de respingere s-a eliberat in 2 ex. unul la casa de pensi si una la ei pe care au aruncat-o (din pacate pt ei) .soacra mea si-a depus dosarul la casa de pensii la 59 de ani si 9 lun,adica acum 1 an si 4 luni,cei de la pensi nu mai gasesesc aceea respingere(in anul 2006 casa de pensi avea sediu doar la constanta peste cativa ani s-a facut sucursala si la medgidia de unde apartinem) ca sa-l pensioneze pe decedatul si apoi sa- stabileasca pensia ei, raspunsul lor e ca nus ce sa faca fara aceea respingere.. va multumesc o zi placuta...
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:52, 23 Octombrie 2014
1. Nu stiu daca mai este nevoie de acea respingere a cererii de pensionare.

2. Soacra dvs. poate depune o cerere de pensie de urmas impreuna cu actele necesare iar Casa de Pensii va proceda la calcularea pensiei decedatului.

3. Daca soacra dvs. a depus cererea si actele pentru pensie proprie paote alege intre pensia de urma si pensia proprie pe cea mai convenabila.
Daca a depus dosar de pensie de urmas se poae reconstitui dosarul pt a putea fi calculata pensia decedatului. A se vedea si carnetul de munca al decedatului deoarece pe carnetul de munca este trecut nr. dosarului de pensie anticipata indiferent daca e respingere sau nu.
Se poate gasi nr de dosar de respingere si pe comisie - tot la casa de pensii ( inainte de a fi puse in plata sau nu toate dosarele trec printr-o comisie si deciziile capata un nr.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie gabrielamona gabrielamona Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog. Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas vivians vivians la un an dupa decesul sotului (fostului sot pt. ca ma despartisem de el) mai pot solicita pensie de urmas pentru copil? am fost casatorita cu el 5 ani. (vezi toată discuția)
Pensia de urmas yonyk90 yonyk90 Bună ziua, Sunt nelămurită în ceea ce privește pensia de urmaș...tatăl meu a decedat acum 8 luni și apropiații mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)