avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recalculare pensie

Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog.
Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care a venit da la Casa de pensii cu stagiul de cotizare a bunicului, titularul de drept, si am vazut ca avea trecut ca ani de vechime in munca numai 30 de ani, desi are pe carnetul de munca 44 de ani (mentionez ca el a lucrat la aceeasi unitate tot timpul si ultimii ani nu i-au fost luati in calcul).Bunicul meu a decedat in 2003, a fost pensionat din anul 1977 si de atunci el nu a mai fost la Casa de pensii pentru nici o recalculare. Eu am depus un dosar la Casa de pensii pentru bunica mea acum cateva luni si as vrea sa va intreb: presupun, ca bunicul fiiind decedat, nu mai poate exista o recalculare pentru el. Dar pentru bunica de cand s-ar putea recalcula: de cand am depus dosarul sau de cand beneficiază ea de pensie de urmas?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 14 Februarie 2008
Nu este o intrebare de drept penal.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Pana in prezent, casele Judetene de pensii aveau obligatia sa trimita deciziile de recalculare a pensiilor la toti salariatii, la care sa ataseze buletinul de calcul. In cazul primirii unei astfel de decizii, dar nu are atasat buletinul de calcul, adresati-va in scris Casei de Pensii pentru eliberarea lui. Apoi dupa primirea lui confruntati perioadele de munca inscrise in buletin cu cele inscrise in carnetul de munca al bunicului dvs. Daca considerati ca recalcularea pensiei este gresita puteti solicita Casei de pensii revizuirea dosarului pt acordarea pensiei de urmas sau puteti contesta in termen de 45 de zile decizia Casei de pensii in instanta.

Recalcularea pensiei de urmas a bunicii dvs are la baza si recalcularea pensiei bunicului tau, chiar daca este decedat. Calculul pensiei de urmas are la baza dosarul de pensionare al bunicului tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie piciu75 piciu75 buna!Mama are pensie de urmas dupa tata,care a decedat in 2001.A scos tot ce trebuia pentru recalculare inclusiv cele cu sporul de noapte ,le-a dus la ... (vezi toată discuția)
Obtinere drepturi din grupe de munca i si ii la pensia de urmas aurora9 aurora9 Buna ziua! Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. ... mihaidtru mihaidtru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. Sunt pensionar din anul 2016 conform deciziei de pensionare nr. 350461 din data de ... (vezi toată discuția)