avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma cu asociat unic persoana juridica ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma cu asociat unic persoana juridica straina

Buna ziua,

Am marea rugaminte de a primi cateva sfaturi pentru inchiderea unei firme care are ca asociat unic o firma inmatriculata in Israel (cu 3 asociati la randul ei). Stiu ca am nevoie de imputernicire atat din partea asociatului unic (semnata de cei 3 asociati), cat si din partea firmei inmatriculata aici. Imi puteti spune ce trebuie sa contina aceasta imputernicire? Nu am reusit sa aflu la Reg. Comertului. Firma nu are nici o datorie catre stat, si nici activitate din 2010. Imputernicirea respectiva o trimit la semnat in lb. romana? Trebuie suprasemnata de catre vre-o institutie acolo (consulat, ambasada)? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: kubolens , utilizator 08:27, 31 Octombrie 2014
Buna ziua,

Va fi necesar sa mergeti si cu o hotarare a organului competent din cadrul asociatului unic sa adopte astfel de hotarari in societatea israeliana, prin care sa se aprobe dizolvarea si lichidarea filialei romane. In cadrul acelei hotarari puteti include si imputernicirea dumneavoastra pentru indeplinirea demersurilor. Nu este obligatoriu sa fie legalizata acea hotarare (exceptand existenta in patrimoniul societatii romane a vreunui imobil...).

Pentru reprezentarea societatii romane in indeplinirea demersurilor veti avea nevoie de o imputernicire din partea administratorului.

Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns! Voi face o hotarare a celor 3 asociati din cadrul firmei straine care sa include o imputernicire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl asociati straini luizacsinte luizacsinte Nelamurire !! Infiintare firma in Romania, cu 2 asociati straini, unul persoana juridica si altul persoana fizica. Cum se dau declaratiile pe proprie ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)