avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare SRL ASOCIATI STRAINI
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare SRL ASOCIATI STRAINI

Nelamurire !!

Infiintare firma in Romania, cu 2 asociati straini, unul persoana juridica si altul persoana fizica. Cum se dau declaratiile pe proprie raspundere (ca indeplineste conditiile legii din Romania , BLA BLA) si cazierul juridiar ... Pentru declaratii trebuie sa vine (asociatii ) administratorii firmei aici in tara? Nu se poate face cu procura? Si cazierul juridiciar trebuie sa fie musai... e valabil doar in tara lor, dar nu si in Romania...Va rog sa mi explicati cu se face!!

Multumesc mult de tot si o zi buna!!
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 09:23, 29 Octombrie 2009
Persoana fizica cetatean strain va prezenta cazierul judiciar eliberat de tara de residinta -cu traducere in lb. romana si legalizare.
La infiintarea societatii comerciale, este obligatorie prezenta asociatilor intrucat vor fi semnate o serie de acte in fata functionarului de la ORC, inclusiv actul constitutiv al societatii.
Pentru asociatul persoana juridica straina se va prezenta reprezentantul acesteia, cu o imputernicire data in acest sens. De asemenea, este obligatorie hotararea asociatilor de participare la constituirea unei SC in RO -tradusa in lb. romana si legalizata.
In cazul in care nu este posibila prezenta asociatilor noii SC, se poate prezenta un imputernicit, care, in baza unei procuri autentificate (tradusa in lb. romana si legalizata) va semna actul constitutiv si celelalte acte si declaratii necesare.

Bafta!
Multumesc mult mult de tot!
Cetateanul strain va trebui sa dea o declaratie notariala, pe proprie raspundere, cum ca nu este inregistrat fiscal in Romania si ca nu are datorii fiscale, ca nu are antecedente penale si ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat (dupa caz, si administrator).
Da...insa aici trebuie sa dea aceasta declaratie sau in tara de lor, unde e alta legislatie...? E aberant sa dea declaratie la un notar de acolo, ca se conformeaza legilor din Romania... zic eu..de ceea intreb :hm:
Iar daca trebuie aici...va trebui sa vina in Ro, ca cine va fi impuernicit...nu cred ca va putea semna , chiar si cu procura...aceasta declaratie se da in nume propriu...
Deci?

Multumesc mult din nou ! :yes:
Poate sa dea acea declaratie la ambasada sau la consulatul Romaniei din acea tara.

Alte discuții în legătură

Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar pt cetateni straini nerezidenti in romania asociati intr-un srl SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna seara,ma poate ajuta cineva si sa imi spuna ce trebuie sa faca 3 cetateni straini nerezidenti in Ro care sunt asociati la un srl in Romania pentru a ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)