avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Am nascut pe data de 3.07.2014 si din 2.07.2014 am intrat in concediu prenatal. Concediul posnatal se termina pe 5.11.2014.Mi-au ramas pentru anul 2014 10 zile de concediu de odihna neefectuate. Ce se va intampla cu ele? Angajatorul imi spune ca pot sa le iau cand revin din concediu de crestere. Mie mi se pare normal sa mi le iau dupa condediu postnatal si apoi sa intru in crestere copil. Care este procedura corecta? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 17:48, 2 Noiembrie 2014
E corect ce a spus angajatorul De ce sa va faceti CO inainte ata timp cat dvs aveti dreptul la Concediu crestere copil platit(este in favoarea dvs).Dupa concediu crestere copil va veti lua si CO
Procedura legala nu exista in situatia descrisa de dvs . Insa sunt corecte in ambele modalitati mentionate de dvs.
Le puteti lua inainte de intrarea in CCC sau dupa terminarea acestuia . In ultima situatie, ar trebui sa ne spuneti care este durata CCC pentru care ati optat.

Indiferent de varianta pentru care ati opta(implinirea unui an/doi ani a copilului) efectuarea CO, (a unui drept al dvs) ar fi in defavoarea dvs avand in vedere ca ati efectua CO in perioada de crestere copil.Ca urmare recomandarea mea este sa efectuati CO dupa concediu crestere copil, astfel veti putea sta mai mult alaturi de copilul dvs.
Nu exista nicio defavoare in luare unui CO.

Singura problema o ridica CCC cu durata de 2 ani coroborat cu prevederile art.146 alin.3 C.mun.
Daca va luati concediul de odihna dupa concediul postnatal si inainte de a intra in concediu crestere copil ,acest lucru presupune scurtarea concediului crestere copil cu perioada CO, pentru ca indiferent cand va luati CCC dvs trebuie sa va intoarceti la serviciu cand copilul implineste varsta de 1 an/2 ani in functie de varianta pentru care ati optat si ca urmare dvs nu veti mai putea beneficia dupa CCC de CO(care pe langa bani presupune si timp liber petrecut alaturi de copil).Totodata daca dvs nu va luati CO inainte de CCC ,avand in vedere ca in conformitate cu OUG 111/2010 si celalalt parinte trebuie sa beneficieze de CCC(in cazul in care nu renunta in mod expres-trebuie facuta renuntare scrisa) cel putin o luna, ati putea face atunci cerere de CO astfel ambii parinti ar putea fi concomitent alaturi de copil,putand astfel sa petreaca un concediu impreuna toata familia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata co kiki1 kiki1 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se vor plati zilele de co neefectuate din 2012, avand in vedere faptul ca pe 21 decembrie voi intra in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intre concediu de maternitate si cic cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Am zile de CO ramase si voiam sa le iau dupa ce se termina concediul de maternitate, inainte sa intru in concediul de cresterea copilului si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil georgianaa georgianaa 1.Daca stau eu in primul an in concediu de crestere copil, iar sotul in cel de-al doilea an cum se calculeaza pentru fiecare indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)