avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA CO

Buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se vor plati zilele de co neefectuate din 2012, avand in vedere faptul ca pe 21 decembrie voi intra in concediu de crestere copil.La data de 13.10.2012 {data nastere copil] mi s-a dat o decizie de suspendare.Contractul va inceta sau mi se va suspenda?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 8 Decembrie 2012
Art. 146 Codul muncii:

(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Contractul de munca nu are cum sa inceteze pe perioada suspendarii, este doar suspendat.

Indicat ar fi fost sa efectuati concediul de odihna care vi se cuvine, inainte de a fi in concediu de maternitate (concediul medical pre si postnatal). Altfel, de acestea veti beneficia la reluarea activitatii, adica cand implineste copilul dvs 1 an sau 2 ani (depinde pt care varianta ati optat).
vindictive a scris:

.....

Contractul de munca nu are cum sa inceteze pe perioada suspendarii, este doar suspendat.



C.i.m. are cum sa inceteze si in perioada CCC ... :)


@ kiki1

Preferabil ar fi sa depuneti o cerere de reprogramare a CO pentru perioada de dupa CCC ... in acz contrar , nu veti putea beneficia de aceste zile de CO la revenirea ldin CCC , ci doar la compensarea in bani la incetarea c.i.m. - situatie valabila daca c.i.m. inceteaza in termen de maxim 3 ani de la data intrari in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co de odihna in cazul suspendarii cim pt co ingrijire copil carmin72 carmin72 Buna ziua! Cum se efectueaza co de odihna in cazul salariatului care-si suspenda contractul de munca pentru co de ingrijirea copilului? De pilda, salariatul A ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate ionelachirvase ionelachirvase buna ziua ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate in cazul in care se intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)