avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Marca inregistrata in SUA este valabila si in EU -> RO?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Marca inregistrata in SUA este valabila si in EU -> RO?

Buna ziua,

Daca exista o marca inregistrata in SUA pe un anumit domeniu, este legal folosirea denumirii ei, in acelasi domeniu, dar cu insemne diferite in Romania?

Sa luam urmatorul exemplu:
In SUA se afla inregistrata o firma de contabilitate "Exopotec". Daca eu, in Romania, infiintez o firma care se va numi "Exopotec" si va folosi si denumirea si ca nume de brand dar va avea un logo total diferit va fi ilegal?

PS: Nu vreau sa le fur nimic, nu am nici o treaba cu ei, fiind doar coincidenta
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 02:00, 2 Noiembrie 2014
nu se poate, si este si ilegal sa folositi aceeasi denumire.
toate marcile sunt inregistrate in OSIM , institutie de nivel global , care are acces la toate bazele de date din fiecare tara inscrisa in aceasta organizatie.
o sa va loviti de respingere a cereri inca de la ghiseu.

cautati pe Wikipedia

[ link extern ]
Buna seara,

Intai va fi necesar sa verificati pentru ce clase de produse / servicii are protectie titularul marcii. Daca acestea coincid cu interesele dvs, atunci verificati daca aria de protectie se extinde si pentru Europa. Verificarile acestea se pot face si de catre OSIM contra cost.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Trademark . insemnul "tm". legislatie si protectie avas76 avas76 Buna ziua. As dori sa lansez un produs nou pe piata si as dori sa imi protejez denumirea ,logo-ul si sloganul . Stiu ca exista varianta de marca inregistrata ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea la osim a unei marci cu numele "x romania" cor_ioana04 cor_ioana04 Buna ziua, Suntem o agentie de turism care ofera si servicii de incoming. Pentru serviciile de incoming incercam sa dezvoltam un brand denumit \"X Romania\", ... (vezi toată discuția)