avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Negatie mostenitori - terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Negatie mostenitori - terenuri

Buna ziua,

Tatal meu si fratele lui (decedat) sunt proprietarii unor terenuri arabile, avand titlu de proprietate comun, eliberat dupa Revolutie. Mostenitorii unchiului defunct nu sunt interesati de aceste terenuri (in realitate, fratele tatalui a vandut prin primarie -cum erau vremurile acum 15 ani- o parte dintre ele unor rude, fara sa-l anunte pe tatal meu). Pe de alta parte, tatal meu plateste impozit pe suprafetele care nu au fost instrainate de fratele lui, dar nu le poate arenda sau vinde legal fara sa devina unic proprietar. In aceasta situatie, care ar fi cea mai rapida solutie legala ? Se poate ca mostenitorii unchiului sa dea o negatie la notariat pentru partea lor de mostenire, astfel incat sa nu mai fie nevoie de iesire din indiviziune (care presupune costuri si timp) ?? Locuiesc in Bucuresti iar terenurile se afla in nordul tarii (mostenitorii nici macar nu a fost in zona vreodata si nici nu ii intereseaza problema).
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 02:33, 4 Noiembrie 2014
Fiind vorba de unchiul decedat, trebuie dezbatuta succesiunea dupa acesta. Daca toti mostenitorii sunt de acord, pot renunta la succesiune, in fata notarului, ceea ce nu cred, fiind vorba de drepturi dupa tatal acestora. In caz contrar, veti face acest lucru in instanta.
Au facut succesiunea. Ei nici nu platesc vreun fel de impozit pe acele terenuri, mai ales ca, asa cum am mentionat, tatal lor a vandut din loturi unor rude (exista acte doveditoare care s-au inregistrat la primarie) care, acum le stapanesc si platesc impozit pe ele.

Multumesc foarte mult pentru raspuns !
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
raduiulian, utilizator
Ceva nu inteleg. Spuneti ca au TP comun, deci au fost coproprietari (tatal si unchiul). Daca a fost dezbatuta succesiunea dupa unchiul dvs, inseamna ca aceste terenuri au fost impartite si tatal dvs este proprietar pe anumite suprafete. Faptul ca cineva nu plateste impozit, nu inseamna ca nu are pretentii. Nu stiu cum a vindut unchiul, fara tatal dvs, daca aveau acest TP comun. Sunt multe de lamurit si ar fi bine sa consultati un specialist ca sa va indrume, dupa ce mergeti cu toate actele la dumnealui, in vederea studierii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)