avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris la job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris la job

dupa cat timp se prescrie un avertisment scris la job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 11 Noiembrie 2014
Codul Muncii:

ART. 248
(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
(2) În cazul în care, prin statute profesionale aprobate prin lege specială, se stabileşte un alt regim sancţionator, va fi aplicat acesta.
(3) Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizie a angajatorului emisă în formă scrisă.
12 luni, perioada in care nu trebuie sa mai fiti sanctionat :)
Legislaţia muncii dă posibilitatea radierii unei sancţiuni aplicate, la un moment dat, angajatului. Astfel, salariatului care a fost sancţionat disciplinar i se va radia de drept sancţiunea în termen de un an de la aplicare. Dacă însă, în interiorul acestui termen a primit o altă sancţiune, sanctiunea nu va fi radiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce amenzi / sanctiuni risca angajatorul care sanctioneaza angajatii ... kPtCUQJ6Y!wgVjF kPtCUQJ6Y!wgVjF Ce amenzi / sanctiuni risca angajatorul care sanctioneaza angajatii cu 50% din salariu pentru abateri disciplinare. (vezi toată discuția)
Amenzi la locul de munca Duca Catalina Duca Catalina Este legal sa se aplice amenzi la locul de munca de către șef? (vezi toată discuția)
Avertismente / sanctiuni acordate angajatilor DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, In conditiile in care un angajat are un comportament inadecvat la locul de munca, el trebuie avertizat / penalizat. Care sunt avertismentele / ... (vezi toată discuția)