avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Executare SGB emisa pentru un partener care este in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Executare SGB emisa pentru un partener care este in insolventa

Este posibila executarea unei Scrisori de garantie bancara de catre Beneficiar daca cel pentru care banca a garantat cu suma din SGB a intrat in insolventa? Care sunt riscurile la care se supune beneficiarul in cazul executarii?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:27, 14 Noiembrie 2014
Este foarte posibil executarea SGB, in fond asta este si scopul pentru care a fost emisa.
Ce se intampla? Banca va plati pentru ce a semnat, iar ulterior se va indrepta impotriva celui pentru care a garantat sau (dupa caz) impotriva reprezentantilor sai (daca si acestia au garantat personal obligatiile firmei catre banca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sgb si procedura insolventei manea 2 manea 2 m-am inscris la masa credala a debitorului X cu o creanta provenita dintr-un contract garantat cu scrisoare de garantie bancara. Pot acum sa execut SGB si ... (vezi toată discuția)
Executare scrisoare de garantie bancara giocont giocont Intrebare: Poate fi executata partial o scrisoare de garantie bancara de buna executie, la cererea beneficiarului? Daca DA, atunci este necesara intocmirea ... (vezi toată discuția)
Sgb la o firma in insolventa robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Cum se poate executa o scrisoare de garantie bancara, daca firma pentru care banca a emis-o a intrat in insolventa? Am livrat marfa cu plata la ... (vezi toată discuția)