avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare scrisoare de garantie bancara
Discuție deschisă în Executare silită

executare scrisoare de garantie bancara

Intrebare:
Poate fi executata partial o scrisoare de garantie bancara de buna executie, la cererea beneficiarului?
Daca DA, atunci este necesara intocmirea unui Act aditional la Scrisoarea de garantie bancara care sa prevada noua valoare a scrisorii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 19:00, 13 Decembrie 2008
Ca beneficiar puteti cere bancii sa va vireze o suma mai mica decat cea prevazuta in SGB. Nu este necesar un act aditional la SGB, intrucat toate partile implicate au evidenta platilor facute in temeiul cererii beneficiarului. Mai mult, printre clauzele standard din SGB-uri este si cea potrivit careia valoarea acesteia se reduce proportional cu platile onorate de banca la cererea beneficiarului.
Banca va incheia cu clientul ei un contract de credit pentru suma executata, daca nu cumva SGB a fost emisa cu garantie gaj pe un depozit colateral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sgb si procedura insolventei manea 2 manea 2 m-am inscris la masa credala a debitorului X cu o creanta provenita dintr-un contract garantat cu scrisoare de garantie bancara. Pot acum sa execut SGB si ... (vezi toată discuția)
Executare sgb otto47 otto47 am o firma si am constituit o SGB catre un tert printr-o banca locala cu cash colateral. din varii motive SGB va fi executata. intrebarea mea este daca eu ... (vezi toată discuția)
Executare sgb emisa pentru un partener care este in insolventa SofiaLucia SofiaLucia Este posibila executarea unei Scrisori de garantie bancara de catre Beneficiar daca cel pentru care banca a garantat cu suma din SGB a intrat in insolventa? ... (vezi toată discuția)