avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl-d
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl-d

Buna ziua!
Spuneti-mi si mie daca este avantajos sa deschid un SRL-D acum la sfarsitul anului sau sa astept pana la 1 ianuarie, pentru ca am inteles ca se pierde calitatea de SRL-D la 31 dec a anului cand societatea implineste trei ani?
Cel mai recent răspuns: mbubu , utilizator 13:35, 7 Februarie 2015
Conform art 6 din OUG 6/2011 sintagma debutant se poate pierde in mai multe conditii:
Art. 6. — (1) Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii:
a) la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării;
b) la data la care oricare dintre autoritățile competente constată că societatea nu mai îndeplinește una dintre condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1);
c) la data la care activitatea microîntreprinderii aparținând întreprinzătorului debutant a încetat voluntar sau când a fost declanșată procedura de insolvență;
d) la împlinirea a 45 de zile lucrătoare de la data scadenței unei obligații fiscale neîndeplinite;
e) la data depunerii situației financiare semestriale sau anuale, dacă cifra de afaceri pe anul în curs a atins echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro. La atingerea acestui prag,
microîntreprinderea are obligația de a notifica în scris, cel mai târziu până la sfârșitul lunii următoare, oficiul registrului comerțului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.

Decizia de infiintare a SRL-D in decembrie fata de ianuarie va apartine si trebuie sa tina cont de avantajele si dezavantajele pe care le vedeti dvs.

Am Intrperindere Individuala pot deschid SRL-D, pot sa ma inscriu in programul ``Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri``?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d infiintat in 2012 ovydik ovydik Buna ziua!Am un SRL-D infiintat in aprilie 2012 si as dori sa stiu daca beneficiez de scutirile de darile la stat pt salariile a 4 angajati cum este acum in ... (vezi toată discuția)
Scutire cas srl-d elenailie elenailie Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013 scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna! (vezi toată discuția)
Srl-d ; pot ramane fara angajati dupa o perioada ? cein cein Buna ziua, Problema este in felul urmator : o firma SRL-D din 2016, a avut 6 angajati initial ca in momentul de fata sa ramana cu 3. Unul cu 8h/zi iar ... (vezi toată discuția)