avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire CAS Srl-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire CAS Srl-D

Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013
scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 5 Februarie 2016
un SRL-D beneficiaza de scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori (CAS angajator – pentru conditii normale de munca), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.

Prin urmare, daca veti avea 3 /2/1 sau niciun salariat nu veti mai beneficia de aceasta scutire.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
In lege nu se specifica cat timp beneficiaza de scutire insa se specifica ca o SRL-D isi pierde calitatea de 'debutant' "la 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii"( OUG 6/2011). Nu se pierd astfel si facilitatile acordate odata cu pierderea calitatii de "debutant"?
Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, “la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

In termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cu toate ca textul de lege nu prevede si altceva, consider ca si facilitatile respective sunt pierdute.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d infiintat in 2012 ovydik ovydik Buna ziua!Am un SRL-D infiintat in aprilie 2012 si as dori sa stiu daca beneficiez de scutirile de darile la stat pt salariile a 4 angajati cum este acum in ... (vezi toată discuția)
Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)
Scutirea de cas angajator pt srl-d roxete roxete Buna ziua! Am un SRL-d infiintat in iunie 2012; pot beneficia de scutirea de CAS angajator pana in iunie 2015 cand se implinesc exact 3 ani de la infiintare ... (vezi toată discuția)