avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Se cauta autori de articole
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Se cauta autori de articole

As vrea sa lansez o provocare pentru cei care au timp si isi permit sa scrie. Astept articole scurte, la obiect, de maxim 15 randuri, dspre subiecte legate de publicul avocatnet.ro. Economic & juridic in principal.

Ideal ar fi sa fie subiecte de actualitate, pe care sa le comentati.

As vrea sa precizez ca la inceput, articolele se vor publica fara remunerarea autorilor, insa mai tarziu situatia se poate schimba. Pana la urma, cred ca stilul se poate prelucra in timp, iar expunerea numelui / descrierii in Avocatnet.ro inseamna ceva in acest moment.

Astept articolele la office@avocatnet.ro
incercati sa precizati un pic mai clar ceea ce doriti de fapt de la cei care vor sa scrie. Partea cu banii am inteles-o.
George
ave, subscriu lui george
[1]nu pot insa sa nu observ ca se tinde spre polemica pe teme de actualitate juridica si/sau economica - in ideea ca pe LiRD justitiabilii au lansat un debate (ori poll) pe noul proiect de modificare a cadrului legal privitor la consilierii juridici, in speta cel postat pe siteul ministerului de resort.
[2]fata de aceste initiative mediatice preluate si de SoJust.ro al lui D.S. subliniez inca o data ideea ca, desi sunt cenzurat pe LiRD fara a mi se fi comunicat motivele statutare pentru o asemenea masura, este necesara implementarea principiului specializarii justitiabililor (asemanator cu cel al specializarii instantelor), prin care, avandu'se in vedere clasificarea in drepturi personal nepatrimoniale, patrimoniale (creanta) si reale, avandu'se in vedere institutia si functiile avocatului poporului, propun de lege ferenda reglementarea avocatului de afaceri (asista si acorda consultanta persoanelor juridice), avocatul de familie (asista si acorda consultanta indivizilor in materiile subliniate in articole anterioare), si avocatul specializat in penal (criminalistica, drept al penitenciarelor)..
fortuna vis,
maximilian
OK. Poate ca nu am fost clar.

As vrea opinii scrise pe scurt si intr-un limbaj accesibil. Despre? Subiecte de actualitate..., desi nu m-ar deranja nici daca ar fi vorba de articol in care un absolvent de drept sau economie descrie modul in care a reusit sa isi obtina un loc de munca, a reusit sa isi deschida afacerea proprie, etc.

Eu gasesc interesant faptul ca ne putem impartasi unii altora propriile experiente si opinii asupra lucrurilor care se intampla in jur. Asta cred ca e singura conditie: sa fie vorba de experiente reale, legate cumva de tinta acestui site. Si, bineinteles, e nevoie ca stilul articolului sa fie unul suficient de bun pentru a fi publicat.

Maxim 15 randuri.
As putea sa va descriu modul in care NU am un loc de munca, desi am participat la un concurs si am obtinut un post prin repartitie. Ma zbat de mai bine de o luna sa-mi primesc slujba dar cum "corb la corb nu-si scoate ochii", se pare ca numai un tribunal international mi-ar rezolva aceasta problema.
He, he, Alin!... Vrei adica un fel de Opinii.Juridice.ro?

Andrei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)
Citație la poliție/parchet în calitate de martor. este admisă prezentarea cu un avocat? trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Doresc sa stiu daca un martor se poate prezenta cu un avocat atunci cand este chemat la politie/parchet. Care ar fi temeiul legal? Există ... (vezi toată discuția)
Avocatii si expertii judiciari BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Indraznesc sa deschid acest subiect delicat. In nenuarate randuri si multi colegi m-au intrebat si se intreaba: Care este modalitatea de a stopa avalansa de ... (vezi toată discuția)