avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatii si expertii judiciari
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatii si expertii judiciari

Indraznesc sa deschid acest subiect delicat.
In nenuarate randuri si multi colegi m-au intrebat si se intreaba: Care este modalitatea de a stopa avalansa de jigniri , defaimari si blamari facute de avocati la adresa expertilor judiciari in sedinta publica?
Sper sa fiu bine inteles si sa gasesc un raspuns pertinent.
Cu mii de multumiri.. si deosebit respect celor care vor interveni .
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 00:47, 3 Decembrie 2014
Toate acestea se intampla in sala de judecata iar presedintele de sedinta nu ia nici o masura?

Daca situatia dureaza de mai mult timp si in functie de interesele dvs, eu zic ca va puteti apara dreptul la onoare si reputatie (art. 72 NCC) printr-o actiune in raspundere civila delictuala, cu solicitarea de daune morale.
Va multumesc pentru indrazneala
Voi urmari cu interes acest delicat subiect
Am o experienta destul de vasta in domeniu, pe undeva am trasat si ceva din TRANSAFAGARASAN.
Aceste \" frumoase lucruri\" se intampla in sedinta publica.
Am multi colegi care deseori m-a intreaba, si pe buna dreptate, de ce presedintele de complet ii permite distinsului domn avocat/a sa faca afirmatii fara just temei lipsit/a de argumente tehnice, uneori cu vadit neprofesionalism.
Doar pentru faptul ca raportul de expertiza judiciara are concluzii ce nu il avantajeaza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
In virtutea rolului activ, presedintele de sedinta ar trebui cel putin sa atraga atentia persoanei in cauza, ba chiar ar putea aplica o amenda judiciara pentru nerespectarea solemnitatii sedintei de judecata.

Ma mir sincer daca judecatorul asista pasiv la "confruntarea" dvs...

Nu ne-ati dat mai multe detalii, dar daca considerati ca imaginea si reputatia dvs au fost prejudiciate, nu aveti nimic de pierdut actionandu-l in judecata pe respectivul avocat, ba s-ar putea sa fie si un bun exemplu pentru viitor.
Nu e vorba de mine, e un subiect discutat in diverse intalniri la nivel zonal in cadrul asociatiei profesionale.


Ar mai fi variante precum, sesizarea baroului din care face parte avocatul cu privire la atitudinea necorespunzatoare a acestuia din instanta de judecata, invitatia la o sedinta de mediere...

Alte discuții în legătură

Procedura de efectuare a unei expertize tehnice judiciare POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In forum am intervenit in multe discutii legate de expertiza tehnica judiciara, de onorariul expertilor/ specialistilor tehnici judiciari, de costurile unei ... (vezi toată discuția)
Expert constructii - face si expertiza la teren fara incuviintarea instantei adriana-adriana adriana-adriana Va rog sa mi spune ti daca e posibil ca un expert desemnat de judecator pentru a se ocupa doar de constructii poate sa masoare terenul si sa puna raport de ... (vezi toată discuția)
Expert parte care nu are calitatea de expert judiciar. e inducere in eroare a instanței, ce ar trebui să facem noi acum? Annett Annett Buna ziua, Intr-un proces civil s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Instanta a admis, la cererea partilor, cate un expert parte. Eu am depus ... (vezi toată discuția)