avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto (de poluare)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto (de poluare)

am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto:
1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ?
2) ce valoare are taxa judiciara ? din cate stiu se plateste la Taxe Locale, da?
3) cand, cum si cine calculeaza dobanda fiscala aferenta taxei auto? adica este suficient sa scriu in cererea catre instanta " să obligați pârâtele la plata dobânzii fiscale aferente sumei achitate cu titlu de taxă de poluare, calculată de la data plății și până la data restituirii efective"?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 13:28, 20 Noiembrie 2014
Raspunsuri:

1. Nu se percepe timbru judiciar, acesta fiind desfiintat ca taxa bugetara.
2. Taxa judiciara de timbru este de 10% din cuantumul taxei de poluare, dar nu mai mult de 300 de lei.
3. Dobanda fiscala va fi calculata de ANAF la data platii. E suficienta formularea exprimata de dvs. mai sus.

Succes!
1. Fără
2. Potrivit art. 16 din OUG 80/2013 cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei; cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei. ( materia contencios administrativ)
3. Potrivit art. 124 alin. (1) din Codul de procedură fiscală în cazul creanţelor contribuabilului rezultate din anularea unui act administrativ-fiscal prin care au fost stabilite obligaţii fiscale de plată şi care au fost stinse anterior anulării, contribuabilul este îndreptăţit la dobândă începând cu ziua în care a operat stingerea creanţei fiscale individualizate în actul administrativ anulat şi până în ziua restituirii sau compensării creanţei contribuabilului rezultate în urma anulării actului administrativ-fiscal. Alineatul (2) al aceluiaşi articol prevede că nivelul dobânzii este cel prevăzut la art. 120 alin. (7) şi se suportă din acelaşi buget din care se restituie ori se rambursează, după caz, sumele solicitate de plătitori. Prin art. III pct. 14 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 151/2014, cu începere din 28 februarie 2014 acest nivel este de 0,03%, faţă de procentul anterior de 0,04%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 124 cod procedura fiscala si art 18 legea 554/2004 apetra apetra Art 124 din Codul de procedura fiscala precizeaza la alin 1 indice 1 - În cazul creanţelor contribuabilului rezultate din anularea unui act administrativ ... (vezi toată discuția)
Dobanda fiscala taxa de poluare sarah1985 sarah1985 Buna seara, de cand a devenit de actualitate acest subiect am auzit vehiculandu-se o serie de procente pentru dobanda fiscala datorata cu ocazia restituirii ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda - recuperare taxa poluare forevertoday forevertoday Buna ziua, Doresc sa cer (fara actiune in instanta) restituirea taxei de poluare (1197 RON), platita in 29.10.2009, dar am si eu o nedumerire cu privire la ... (vezi toată discuția)