avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dobanda fiscala taxa de poluare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dobanda fiscala taxa de poluare

Buna seara, de cand a devenit de actualitate acest subiect am auzit vehiculandu-se o serie de procente pentru dobanda fiscala datorata cu ocazia restituirii taxei de poluare. Unii sustin ca dobanda fiscala e de 36%, in timp ce in Codul fiscal am gasit 0.04% pe zi pana la data platii efective. Cum se calculeaza de fapt aceasta dobanda fiscala si care e temeiul legal al noilor cereri de chemare in judecata pentru acordarea dobanzii fiscale? Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: sarah1985 , utilizator 20:59, 7 Ianuarie 2014
Dobanda este cea de 0,04% pe care o indicati dumneavoastra, temeiul fiind art. 120, aliniat 7 C.p.f. In virtutea prioritatii dreptului comunitar, raportat la cauza Irimie contra Romaniei, judecatorul dispune obligarea la achitarea dobanzii calculate de la data platii efective a taxei.
Inclinam si eu inspre varianta asta. Dar oare de unde e debitata povestea asta cu 36%? Am auzit-o la mai multi...inclusiv la un avocat :)
Nu spun ca detin adevarul absolut, insa trebuie sa cunoasteti cel putin o persoana care a recuperat o taxa de poluare. Rugati respectiva persoana sa va arate tabelul de calcul al dobanzii eliberat de catre AFP la momentul restituirii sumelor si veti vedea ca asa calculeaza, cu 0,04%. Nu stiu sa va raspund de unde ar putea iesi 36%, dar poate este o modalitate de calcul echivalenta pentru un anumit numar de zile. Daca am lua spre exemplu o perioada de 900 de zile am putea gasi un raport perfect: 36 : 0,04= 900
Adevarat. Va multumesc mult. Raman cu 0.04% ca solutie corecta si intemeiata pe Cod :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)
Taxa auto (de poluare) DoruD DoruD am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto: 1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ? 2) ce valoare are taxa judiciara ... (vezi toată discuția)
Mai pot declara recurs daca litigiul a fost solutionat irevocabil? gelu27 gelu27 Am chemat in judecata AFP si DGFP pt taxa auto varianta a II-a, la Tribunal. Am castigat la prima instanta. DGFP-ul a facut recurs care ieri 25.04.2012 a ... (vezi toată discuția)