avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea asociaţiilor de proprietari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea asociaţiilor de proprietari.

Bună ziua! Sunteţi amabili să-mi spuneţi, vă rog, dacă un apartament este gol, nelocuit, scrie undeva în lege că proprietarul este obligat să plătească cota de întreţinere pentru o persoană. Mă refer la energia electrică de pe casa scării, ascensor, gaze şi alte cheltuieli comune.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:26, 21 Noiembrie 2014
IrinaVasile a scris:

scrie undeva în lege că proprietarul este obligat să plătească cota de întreţinere pentru o persoană.

Chiar daca apartamnetul nu este locuit,proprietarul detine obligatia sa achite c/v parti comune
Nu poate regulamentul de ordine interioara sa impuna un anumit timp in care sa se inregistreze 0 persoane
Sunt situatii in care exista un singur proprietar care este plecat din localitate

Da, in HG1588/2007 stabileste ca se repartizeaza cheltuielile pe numar de persoane, tuturor persoanelor care locuiesc in condominiu mai mult de 15 zile, daca dumneavoastra nu locuiti mai mult de 15 zile NU trebuie sa platiti nimic, indiferent ce spune regulamentul de ordine interioara, daca acesta este contrar legilor.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca apartamentul este nelocuit, proprietarul trebuie sa faca o declaratie scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari pentru perioada cat persoanele absenteaza.

In acest caz la numarul de persoane se trece 0 (zero) si nu plateste cheltuielile pentru cotele de gaze, energie electrica si salubritate.

Plateste insa toate cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, intre care figureaza si salariile sau indemnizatiile, indiferent ale cui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)
Clarificare privind cotele de intretinere ce trebuie platite ptr un apartament cu zero persoane la intretinere user43 user43 Detin un apartament intr-un bloc de 8 etaje. Apartamentul este nelocuit, motiv ptr care am solicitat administratiei sa ma treaca cu zero persoane la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit victorya_21 victorya_21 Buna seara, In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber .In tabelul cu plata administratiei desi nu este ... (vezi toată discuția)