avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit

Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare:

Intr-un apartament au locuit 3 persoane inscrise si in cartea de imobil (unul fiind proprietarul), deci aici au avut domiciliul oficial. La adresa respectiva au inregistrat o firma dar nu aveau activitate acolo ci doar primeau corespondenta.
Cele 3 persoane s-au mutat in alta parte dar nu s-au scos din evidenta politiei, ele ramanand in cartea de imobil a blocului si in evidenta politiei. Au anuntat administratia ca nu mai locuiesc in apartament si au dovedit ca platesc intretinere in alta parte.
Din acel moment administratorul a trecut cele 3 persoane ca persoane absente la calculul cotelor lunare de intretinere.
Exista reclamatia din partea proprietarului respectiv ca nu este legala trecerea celor 3 persoane ca persoane lipsa la calculul cotelor de intretinere, ca trebuia sa scoata total 2 persoane si sa ramana o persoana lipsa.

Cum e corect si legal in conditiile in care cele 3 persoane nu s-au scos din evidenta politiei la adresa respectiva?
Nu are importanta daca cele 3 persoane sunt in evidenta politiei sau daca sunt inscrise in cartea de imobil.

Pentru un apartament in care nu se locuieste proprietarul plateste acele cheltuieli care se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, altfel spus proportional cu suprafata. Aceste cheltuieli sunt: salariile personalului, lucrari de intretinere si reparatii ale proprietatii comune, cheltuieli administrative, pierderi de apa, caldura (necontorizata cu repartitoare), fondul de rulment (daca e cazul), fondul de reparatii (daca e cazul), ascensor, interfon, supraveghere video (daca e cazul).

Nu se platesc cheltuielile care sunt repartizate pe numar de persoane si anume: electricitatea, gazele si salubritatea.

De asemenea proprietarul trebuie sa comunice lunar administratorului indecsii de la apa sau sa faca o intelegere cu acesta asupra comunicarii acestora. Chiar daca nu este consum in apartament, e posibil sa existe totusi oarece pierderi de apa in instalatia individuala care sa insemne un consum pasiv.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
elga50, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Asa s-a procedat, prin "persoana lipsa" intelegand prsoana care plateste acele cheltuieli care se repartizeaza in functie de cota parte indiviza si nu plateste cheltuielile care sunt repartizate pe numar de persoane.
Intrebarea pentru cazul discutat ramane: se trec 3 persoane lipsa sau o persoana?
Nu se trec nici 3 persoane lipsa, nici o persoana, ci zero persoane.
ok, inteleg ca se trec zero persoane si se trec in acelasi timp cheltuielile care se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza conform legii HG 1588/2007.
":D:D :D Cum sa treci 0 persoane ? Ai citit vreodata legislatia in speta despre care vorbim ? Poate esti una dintre acele persoane care ai 12 proprietati si nu vrei sa platesti nimic niciodata !"

scuze, acest raspuns a fost urmarea unei dispute cu un administrator care sustine ca este o categorie de cheltuieli (ch gospodaresti, indemnizatii, impozit, comision CEC) care se repartizeaza dupa numarul total de persoane prezente si absente din imobil. Cheltuielile precum gunoi, curent electric se repartizeaza dupa numarul persoanelor prezente, cum a precizat mai sus un moderator.

In exemplul dat numarul persoanelor prezente este cu certitudine 0 (3-3).

Poate ca trebuia sa formulez altfel intrebarea: exista cheltuieli care se repartizeaza dupa numarul persoanelor absente din imobil?

Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
mariaba, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoana absenta inclusa la calculul intretinerii sylvie sylvie Buna ziua, Se poate sa ma ajutati, va rog frumos? Este prima data cand ma confrunt cu situatia de mai jos: Apartamentul in care locuiesc este cumparat de ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)