avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare firma in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare firma in numerar

Buna ziua,

in articul de mai jos scrie: "documentul aprobat astazi de Guvern stabileste ca incasarile si platile zilnice in numerar vor fi limitate la 5.000 lei/persoana in cazul operatiunilor de plati in numerar sau de incasari in numerar efectuate de operatorii economici catre sau de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante sau alte drepturi, restituiri sau acordari de imprumuturi sau alte finantari".

=> sa inteleg ca firma nu are voie sa taie chitanta pentru creditare firma (de catre asociat) in suma mai mare de 5.000 lei/zi?
Aceasta regula era valabila si anul trecut?

www.avocatnet.ro/content/art...
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:10, 27 Noiembrie 2014
Acel document a ramas in stadiul de proiect. Pana acum nu a fost materializat intr-un act normativ,deci nu este aplicabil.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Ce restrictii privind platile/incasarile in numerar sunt valabile la acest moment?
Care sunt actele normative/articolele care reglementeaza acest aspect?
Actul normativ care reglementeaza operatiunile de incasari si plati intre persoane juridice este OG nr.15/1996 si Normele metodologice de aplicare ale prevederilor art.5 si 6 din aceasta ordonanta,aprobate prin HG nr.2185/2004. Restrictia cea mai importanta este plafonul zilnic maxim de plati in numerar care este de 10000 lei,cu anumite exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de firma amortizat anita10 anita10 Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu ... (vezi toată discuția)
Plafon incasari si plati Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu plafonul de incasari si plati catre administrator reprezentind creditare firma - Acest tip de ... (vezi toată discuția)