avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza flotant obligatorie ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza flotant obligatorie ?

Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al judetului,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:58, 25 Noiembrie 2014
OUG 97/2005 republicata, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani:


Art. 26
(1) Cetatenii romani au dreptul sa isi stabileasca sau sa isi schimbe, in mod liber, domiciliul ori resedinta, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege.
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.

Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala.

Art. 30
Reşedinţa este acolo unde persoana fizică declară că are locuinţa secundară, alta decât cea de domiciliu**)
.
Art. 31

(1) Menţiunea privind stabilirea reşedinţei se înscrie la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundara.
(2) Menţiunea privind stabilirea reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, care nu poate fi mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea urîei noi menţiuni privind stabilirea reşedinţei.


Depinde de dvs, ce vreti sa faceti, ptr ca nu apare ca obligatie, ci la cerere.
De regula se fac niste tabele de catre administratorul caminului studentesc in care sunt trecuti studentii si li se pune in vedere la avizierul cladirii ca sunt obligati sa-si solicite viza. Daca nu ati fost contactat de catre administrator si pe cei din conducere nu ii deranjeaza ca locuiti fara forme legale in spatiul proprietatea lor iar dvs. nu va este necesara acea viza de flotant nu o faceti. Economisiti 5 lei:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Viza de domiciliu Mariuca1973 Mariuca1973 Dacă am mai multe proprietati ce trebuie să fac în ceea ce privește adresa din buletin (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)