avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viza de domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viza de domiciliu

Dacă am mai multe proprietati ce trebuie să fac în ceea ce privește adresa din buletin
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:50, 2 Septembrie 2018
Articolul 26- OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români
(1) Cetățenii români au dreptul să își stabilească sau să își schimbe, în mod liber, domiciliul ori reședința, cu excepția cazurilor expres prevăzute de lege.
(2) Cetățenii români nu pot avea în același timp decât un singur domiciliu și/sau o singură reședință. În cazul în care aceștia dețin mai multe locuințe, își pot stabili domiciliul sau reședința în oricare dintre ele.

Articolul 27-
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declară că are locuința principală*).

[ link extern ]

Cu alte cuvinte, domiciliul il aveti acolo unde doriti.
Inseamna ca polițistul care imi cere sa imi fac flotant pe a 2 locuința face un abuz?
Articolul 31-OUG 97/2005
(1) Mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară.
(2) Mențiunea privind stabilirea reședinței se acordă pentru perioada solicitată, care nu poate fi mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată ca reședință. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi mențiuni privind stabilirea reședinței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Bună seara, Ana1997 Ana1997 Am domiciliul în Bacău , și lucrez în Tg. Mureș, potrivit legii este obligatoriu să îmi schimb domiciliul din buletin cu cel unde lucrez ? (vezi toată discuția)
Locuinta permanenta inseamna locuinta statornica? sau doar declaratie? MariaDraghici1 MariaDraghici1 Locuinta PRINCIPALA inseamna locuinta in care stau? sau pe care o declar astfel? Problema suna asa: un cuplu locuieste in oras, are adresa de pe fata ... (vezi toată discuția)