avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate muta ipoteca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate muta ipoteca?

buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa stiu,in conditiile in care locuinta a fost dobandita prin credit ipotecar in prima casatorie,sotia din prima casatorie,fiind in contractul de credit ipotecar,garant ipotecar,sotia din cea dea doua casatorie daca figureaza ca si codebitor in contract,are drept de locuinta la apartamentul din prima casatorie?apartamentul revenindumi mie in urma partajului facut dupa prima casatorie.calitatea de codebitor presupune ca ea sa aiba 50 % ca mine din locuinta,mentionez ca ea figureaza in contract dupa cativa ani de cand am luat apartamentul si cand noi nu eram casatoriti?multumesc.SE VA face un act aditional la contractul de credit,prin faptul ca actuala sotie sa figureze ca si codebitor.contractul de credit ipotecar e facut doar pe numele meu,inca din ptima casatorie,imlicit doar eu platesc si ratele,insa cand leam comunicat ca am divortat celor de la banca,si potrivit hot.jud sotia din prima casat.mia cedat dreptul ei,au verificat dosarul si vazand ca mai am un credit de nevoi personale in plus fata de creditul de la ei,au solicitat un codebitor,au vazut ca gradul de indatorare ma depaseste,in conditiile actuale.faptul ca o trec pe actuala sotie codebitor,in acte,are in aceste conditii drept la locuinta?adica ea va fii cu mine coproprietar?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
tumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:38, 1 Iunie 2009
Cu acordul bancii se poate face transferul ipotecii de pe AP. 1 (dobandit din prima casatorie, prin partaj, 100% al Dvs.) pe ap. 2 (prin schimb).
Se face si act aditioanl la contractuld e credit? Adica se schimba si suma, mai luati o diferenta de suma? Si dupa divort ce ati comunicat la banca? Ce v-au zis / in continuare platiti Dvs. si fosta sotie? In urma partajului banuiesc ca Dvs. ati preluat si ratele bancare nu? Deci platiti singur creditul si garantati cu imobil proprietatea Dvs. numai.
Daca se face un nou contract de credit in care este garant si sotia actuala, nu conteaza ca doar Dvs. garantati cu un imobil, proprietatea Dvs. Chiar poate garanta si altcineva cu imobilul pentru creditul Dvs.
Dar cu noile reglementari ... bancile pot cere diferit.
calitatea de codebitor nu presupune obligatoriu si calitatea de coproprietar garant.
Sigur puteti face aceasta miscare juridica, dar numai cu acordul expres al bancii, iar in privinta celei de-a doua sotii aceasta avavand calitatea de codebitor, are un drept de propietate asupra imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)