Buna ziua. Imi puteti spune in cazul demisiei la zi, fara a sta in preaviz...banutii pe zilele lucrate pana atunci o sa-i primesc in ziua salariului sau in ziua demisiei...chiar peste 2-3 zile. Intentionez sa-mi dau demisia in data de 1 Decembrie dar ziua salariului e doar in 15 a lunii. Se poate face ceva sa-mi primesc banii mai repede? Va multumesc
2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
3. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun.
4. Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz, atunci incetarea c.i.m. va avea loc la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
5. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Demisie
User789
Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)