Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa ll de munca

Buna ziua . Am lucrat ca strungar in cadrul unui SMA (Apartinea de Ministerul agriculturii),timp de 3 ani si in Bucuresti 2 ani la Energoreparatii. Toate acestea inainte de 1985. In baza carei legi(inclusiv articol,pozitie,alineat) ma incadrez sa pot lua grupa ll de munca ?Va multumesc,o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 1 Decembrie 2014
Trebuia ca in carnetul de munca sa aveti inregistrate aceste perioade ca fiind lucrate in gr. a II-a de munca.
In cazul in care in cartea de munca nu scrie scrie grupa de munca iar unitatea a platit contributiile ,ce este de facut ?Va multumesc ,o zi placuta !
1. Daca nu aveti inrestrarile in carnetul de munca inseamna ca este posibil ca locurile de munca respective sa nu fi fost incadrate in gr. a II-a de munca.

2. Daca totusi ati lucrat in grupa a II-a de munca si s-a omis inregistrarea in carnetul de munca solicitati fiecarui angajator cate o adeverinta cu perioada lucrata in gr. a II-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meseria de strungar in ce grupa de munca este situata ? geolip geolip Am muncit ca Strungar jntre anii 1974 si 1997. In ce grupa de munca este situata aceasta munca, (in vederea pensionarii) ?[b] (vezi toată discuția)
Grupa a ll de munca in agricultura leuceaemil leuceaemil Am lucrat la in mecanizarea agriculturii la SMA Tinca 16 ani inainte dee anul 1990 din 1 august 1974 pana in 17.09.1990 si 14 ani la Agromec Tinca din ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)