avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Diminuare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Diminuare cheltuieli de judecata

Buna seara,
Am pierdut un proces cu o Banca.Dupa recurs am fost obligat la plata cheltuielilor de judecat in suma de 8.200 Lei.Imi pare aberant, din mment ce pretentiile mele au fost in cuantum de 9.500 Lei(prima de asigurare nerestituita dupa achiatrea integral si anticipate a creditului).Se poate obtine o reducere a acestei sume ?
Cel mai recent răspuns: dumitrescul , utilizator 17:00, 3 Decembrie 2014
Nu cred ca se poate obtine daca asa a stabilit prima instanta.

Suma nu este exorbitanta.

Puteati sa va judecati pentru 400 lei.
Ar fi insemnat sa isi angaje in mod obligatoriu avocat care sa ii ia 100 lei sau sa nu isi mai poata angaja avocat?

Sunt destul de aiurea aceste situati...

Daca va obliga la o suma tripla poate ca ar fi fost alta discutie...
Nu zau ?Adica e un fel de pedeapsa ptr. ca am indraznit sa merg la Instanta?Nu ar trebui ca aceste cheltuieli sa fie in concordanta cu efortul partii adverse, cu munca depusa si nr. de termene?Adica un avocet vine de doua ori la Instanta si fixeaza onorariul cum vrea muschii lui ?
Cred ca habar nu aveti despre subiect .
Cred ca nu stiti cat ar merita in mod normal un avocat pentru prestatia sa.
De trei ori suma ar fi in mod normal rezonabila adesea.

Numarul de termene nu arata nimic adesea decat ca merge de mai multe ori avocatul la termene.
Pot fi judecati de cateva ore care sa dureze un termen si atat.
Nici 20 de termene nu fac cat o judecata de acest fel...

Este insa un subiect pe care va spun sigur ca nu il va lamuri nimeni.

Executorii isi fixeaza 3 000 sau 4000 lei in mod lejer si instanta le da...
Si executorii eu zic ca nu ar merita...

Dar...cum ziceam acest aspect nu il vom putea lamuri...

Va pot spune ca cele mai mari probleme pe care le intampin sunt cele legate de cheltuielile de judecata si nu cele legate de castigarea procesului...

Stiu ce ziceti si inteleg...dar e greu sa o lamurim...
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
daca nu ati solicitat reducerea cuantumului in cadrul procesului, iar instanta s-a pronuntat, nu mai puteti obtine acum reducerea. daca aveti motive si mai sunteti in termen, puteti incerca o revizuire, dar nu cred ca veti avea castig de cauza.
la fond instanta a respins cheltuielile de jud ptr. ambele parti:eu ptr. ca am decazut pierzand procesul, iar celeilalte parti ca fiind nefondate.Am facut recurs si am pierdut din nou, in plus instant a adnis cererea partii adverse de plata a cheltuielilor de judecata.Astept comunicarea sau pot sa fac o contestatie doar in baza a ceea ce este scris pe portal ?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Martonze Martonze Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu ... (vezi toată discuția)
Contestare onorariu avocat gabigdo gabigdo Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea contestarii onorariului de avocat intr-un proces pierdut la care suntem obligati sa platim o suma ... (vezi toată discuția)