avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat

Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu minorii.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 26 Ianuarie 2015
Nu este un onorariu fix. Fiecare avocat practica onorariile in functie de mai multe aspecte.
Onorariuile avocatiale nu cunosc nicio regula. In mod normal ar trebui sa depinda de fiecare situatie in parte, de client, de complexitatea spetei, de timpul alocat cazului, etc.
Într-o speţă de program vizită minor, pentru recurs, eu am plătit unui avocat destul de cunoscut 500 lei, iar avocata părţii adverse 4200 lei, recursul s-a respins şi sunt executată silit pentru cheltuielile de judecată. Pe Just.ro, am văzut că acel complet care judeca dosarul meu, în 2 ani, a admis un singur recurs, totuşi am sperat, degeaba. A avut loc o singură înfăţişare, 5 minute.
Mi se pare exagerat de mult onorariul acelei doamne, proaspăt intrată în avocatură, după o viaţă de activitate în asigurări a d-nei.
Dupa mine onorariul de 4200 este exagerat de mare, insa instanta a fost de alta parere.
Chiar daca infatisarea a durat 5 minute, asa cum afirmati, activitatea avocatului nu se limiteaza la aceasta prestatie.
Complexitatea dosarului, problemele deduse judecatii, importanta cauzei pentru parti sunt aspecte analizate de judecator in acordarea cheltuielilor de judecata.
Sunt de parere ca respectivul onorariu putea fi redus, in sensul de a nu fi acordat in totalitate, in cadrul cheltuielilor de judecata, avand in vedere faptul ca partile din dosar au un minor ce urmeaza a primi intretinere chiar de la partea cazuta in pretentii.

mai este si zicala: "putin dai, putin face", valabila si la onorarii.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
Sunt de acord cu dvs. d-na avocat, eu nu am contractat cel mai ieftin avocat, dimpotrivă; avocata părţii adverse este cvasinecunoscută, a fost agent de asigurări la bancă şi, la 55+ profesează ca avocat de cca 10 ani; chiar şi în înscrisurile sale, făcea referire la art. 43 Codul Familiei, demult abrogat.
Acum , pentru executare silită a cheltuielilor de judecată, are onorariu de 1500 lei, mi-a făcut 2 executări silite pentru 2 procese pierdute, fiecare a câte 1500 lei, pe lângă onorariul executorului.
Numai din cheltuieli de judecată sunt executată cu 11700 lei, în timp ce dânsul, de când e tată, a plătit cumulat 7800 lei pensie alimentară, fiindcă a declarat că nu are venituri.

Alte discuții în legătură

Onorariul avocatului Statescu Statescu Buna seara! Un avocat, pentru reprezentare la [b]un singur termen[/b] (in recurs), a taiat chitanta de 1000 de lei. Instanta nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu justitia GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Suntem 2 frati.Au decedat ambii parinti. Eu am chemat in judecata pentru impartirea de bunuri mobile. Datorita starii de sanatate grave pe care o am la al ... (vezi toată discuția)
Executare silită cheltuieli de judecată Martonze Martonze Bună seara Am din nou mai multe întrebări: 1.Procesul verbal de executare silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cuprinde nişte sume ... (vezi toată discuția)