avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Fisa mijlocului fix
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Fisa mijlocului fix

Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta are o valoare de 1800 lei si nu stiu exact daca trebuie trecuta in registrul inventar si facut fisa mijlocului fix. Am vazut pe internet ca aceasta fisa se face doar in cazul obiectelor ce depasesc 2500 ron, este adevarat? Nu stiu exact pt ca nu am un contabil care sa se ocupe de contabilitate, ma ocup personal. Sediu unde imi desfasor activitatea e domiciliul din buletin asadar toate bunurile achizitionate sunt pe numele meu. Astept cu interes un raspuns. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vvvladut , utilizator 19:53, 7 Aprilie 2019
E adevarata informatia cu 2500 lei pentru valoarea de la care se considera mijloc fix. Si inca o precizare, mijloacele fixe trebuie achizitionate cu factura pe pfa, nu pe persoana fizica si apoi folosite de catre pfa pentru obtinerea de venituri.
Multumesc tare mult! Toate aceste bunuri de care mentionam sunt luate pe PFA am factura si chitanta plus bon aferent luate toate pe CIF-ul personal. Asadar ar trebui sa fie ok. Le-am trecut in registrul incasari si plati, sunt sub 2500 lei. Sa inteleg ca doar daca e vorba de bunuri peste aceasta suma le trec in registrul inventar si completez acea fisa a mijlocului fix??
Treceti in registrul jurnal de incasari si plati, conform documentelor de plata, treceti in registrul inventar ca bunuri de inventar dar pentru ca nu sunt peste 25000 lei ca valoare, nu sunt mijloace fixe si nu li se calculeaza amortizarea. Sunt cheltuieli deductibile total in anul in care s-a facut plata achizitiei lor.
Va multumesc tare mult! Eram intr-o mare dilema!Toate cele bune!:D
Recomandarea mea este ca, daca nu colaborati inca cu un contabil, s-o faceti de acum inainte. Nu va spun asta pentru ca sunt eu contabil ci pentru ca afacerea asta e foarte importanta pentru dvs. ca s-o stricati facand economie cateva zeci de lei.

In registrul inventar se trec toate bunurile cumparate indiferent ca sunt obiecte de inventar (cu valoare sub 2500 lei) sau mijloace fixe (cu valoare peste si egala cu 2500 lei). Diferenta dintre ele este ca obiectele de inventar se trec pe cheltuieli odata cu darea in folosinta, in timp ce mijloacele fixe se amortizeaza pe o durata stabilita conform catalogului:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Transpunere in registre a mijloacelor fixe big_bughy big_bughy Buna ziua, E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg. Cum voi trece mijloacele fixe (valoare ... (vezi toată discuția)