avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala prestari servicii si comert ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto

Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am comandat piesele de schimb (de ex.ambreiaj, suporturi pentru roti..piese de schimb ) se introduc in registru de incasari si plati?Trebuie facute Nir?Mentionez ca nu am magazin de piese, nu le comercializez mai departe, comand doar pentru a schimba piesele.multumesc
Cel mai recent răspuns: aurah , utilizator 23:06, 25 Februarie 2015
Da. Faceti nir, le treceti in registrul jurnal de incasari si plati. Pentru dumneavoastra tot comert cu acele piese inseamna numai ca nu le tineti pe stoc in raft ci le comandati si montati cand apare cate o necesitate. Le treceti apoi pe factura catre client alaturi de costul manoperei.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
george-neagu, moderator
ma scuzati..inca ceva..acele piese trebuie sa le trec si in registrul de inventar?
Nu. Pentru intreprinderea individuala, registrul inventar pe care trebuie sa-l completati contine bunurile de natura mijloacelor fixe si obiectelor de inventar achizitionate cu factura pe intreprinderea individuala. Adica sculele, aparate de verificare sunt obiecte de inventar si daca e vorba de valoare peste 2500 lei, cum ar fi de exemplu un elevator sau aparat de echilibrat roti, astea sunt mijloace fixe si pentru astea calculati amortizarea pe care o treceti ca si cheltuiala deductibila.
Deci le inregistrati in registru inventar la data achizitiei , cea din factura. Daca se defecteaza si devin neutilizabile, le scadeti din registru la data procesului verbal de casare. Le puteti scadea si daca le veti vinde, la data de pe factura de vanzare a acestor bunuri.
Pentru mijloacele fixe completati separat la fiecare fisa mijlocului fix.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
george-neagu, moderator
In registrul de incasari si plati, se pot trece facturile de la ONRC de la infiintarea intreprinderii ca si cheltuiala?Cum stim daca unele cheltuieli sunt deductibile sau nedeductibile?
Da, se pot trece si cheltuielile de infiintare I.I. sunt deductibile total.
Pentru a vedea cam cum sta treaba cu aceste cheltuieli, consultati art. 48 din codul fiscal.

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Deschidere magazin laurentiucostel79 laurentiucostel79 in primul rand LA MULTI ANI,acum as dori sa intreb daca pot deschide pe PFA un magazin de vanzare produse de curatenie,ce acte ar trebui sa intocmesc dupa ce ... (vezi toată discuția)