avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce este de facut in urmatorul caz:

Tatal meu decedat are 6 frati. El fiind cel mai mic a ingrijit de bunici. La moartea bunicului, tuturor fratilor le-au revenit cate doua pogoane de pamant arabil plus tatalui meu un loc de casa, aflat in vecinatatea casei unuia dintre frati. Toti fratii si-au facut titluri pentru parcelele lor, numai tatal meu nu. Dupa decesul tatalui meu, doi dintre frati cer parte din locul de casa. Restul fratilor stiu ca locul respectiv a fost lasat de bunic , tatalui meu si pot depune marturie in instanta. Fratele langa casa caruia se afla locul de casa deja a inceput o constructie pe respectivul teren desi acesta se afla inca pe numele bunicului decedat si "apartine" tatalui meu. Impozitul pe respectivul teren a fost platit din 1991 de tatal meu. Ce pot face? Practic cei doi frati au pretentii la mostenirea mea"nelegalizata" ce-i drept. In instanta se va face impartirea la 7? Pot ceilalti frati depune marturie in favoarea mea? Ei stiu ca terenul respectiv, cat si cele doua pogoane arabile sunt lasate "prin viu grai" tatalui meu, respectiv mie. Cum ar trebui sa procedez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:02, 3 Iunie 2009
Fratii nu pot depune marturir unul pentru altul fiind interzis de lege.La o evetuala iesire din indiviziune se vor raporta la masa succesorala si bunurile diobindite de acestia de la defunct
.Succesiunea e deschisa prin deces.Adresati-va instantei de judecata , in speta judecatoriei in a carei raza teritoriala sunt situate bunurile imobile , in vederea dezbaterii succesiunii si a iesirii din indiviziune(este, de asemenea,cea mai avantajoasa modalitate , din punct de vedere pecuniar ).Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
cel mai indicat este sa vorbesti cu un avocat
trebuie deschisa succesiunea dupa tata la instanta.nu inteleg de ce nu ati cerut reconstituirea dreptului de proprietate .
Dezbateti succesiunea de pe urma defunctului tata in instanta, si solicitati si iesirea din indiviziune asupra terenului aflat in discutie, parati vor fi toti fratii.Fratii care sunt de acord cu ceea ce spuneti vor incheia in timpul procesului cu dvs. o tranzactie si va vor "ceda" partea lor de mostenire.
Pentru ceilalti 2 frati cu care nu va intelegeti, probabil, va trebui sa impartiti mostenirea si fiecare sa primeasca in natura un lot echivalent cu cota pe care o/va detine fiecare.
Fratele care a inceput sa construiasca are un avantaj in a-i fi atribuit lotul pe care construieste deoarece are "posesia".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune lilianna lilianna tatal meu impreuna cu un frate de a lui are un lot de pamant de 10 ari primit mostenire de la sora lui decedata Tata are 5parti donatie de la ceilalti frati ... (vezi toată discuția)