avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul copil, mentionez ca bunica si tata sunt decedati,am ramas patru copii si mama. Tata are si testament de la bunica, nu sa dezbatut mostenirea dupa moartea bunici si nici dupa a tatalui nu sa facut succesiunea. Eu vreau 400mp de teren unde intentionez sa construiesc o lociunta. un alt frate sa ramana cu casa si restul de teren ceilalti renuntind la drepturi. Care este cea mai buna cale (si scurta)pentru a rezolva asta. Ce trebuie facut. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:24, 8 Aprilie 2010
in primul rind prezentati-va la notarul public in raza caruia se afla imobilul si solicitati dezbaterea succesiunii.
In cazul in care mostenitorii se inteleg si asupra unui partaj a bunurilor din masa succesorala (o eventuala iesire din indiviziune), notarul poate incheia un certificat de mostenitor cu partaj, in care se va specifica lotul fiecarui mostenitor. Daca nu sunteti decisi ce lot sa ia fiecare, acest contract de partaj voluntar se poate intocmi si ulterior intocmirii certificatului de mostenitor. Aceasta este solutia ea mai simpla, in cazul in care fiecare lot este individualizat.
Insa, in cazul in care suprafata pe care o doriti dvs. face parte dintr-o suprafata mai mare (care va fi cuprinsa in intregimea sa in certificatul de mostenitor si din care vrea si fratele dvs. o parte) va fi necesar sa faceti dezmembrarea imobilului.
la notariat se va realiza dezbaterea succesiunilor . daca succesorii s-au inteles cu privire la masa succesorala , se poate realiza un partaj voluntar .
daca nu exista intelegere se poate cere iesirea din indiviziune , pe calea instantei de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ionela1965 ionela1965 Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)