avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost accidentat si nu am RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost accidentat si nu am RCA

buna seara,

am fost implicat intr-un accident auto din vina exclusiva a celuilalt, recunoscuta si de el. eu nu am rca valabil. pot face constatare amiabila ?

Cel mai recent răspuns: pistritudv , utilizator 16:00, 15 Decembrie 2014
Important este ca persoana vinovata de producerea accidentului se aibe o asigurare RCA valabila. Dvs. riscati o sanctiune contraventionala pentru lipsa asigurarii daca sunteti depistat in trafic de catre organele abilitate.
Da, puteti face, dar la unele societati de asigurari la departamentele de daune se solicita si asigurarea RCA a Dvs la dosarul de daune. Puteti sa va treziti ca va obliga sa faceti asigurare la ei sau mai rau sa va incadreze cu un grad de culpa din lipsa asigurarii. Se poate intampla....!!! mai rar.
nu se poate face. Trebuia mers in 24h de la producerea accidentului la sectia de politie cu inculpatul si ti se dadea atuncea aviz de reparatie si asigurarea celui care te-a lovit. Tu riscai ori avertisment ori o mica amenda si oricum te scoteai ...
asa risti sa nu faci nimic si sa ramai doar cu paguba... bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante sorin_c1 sorin_c1 Buna seara, Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient ... (vezi toată discuția)
Urgent rca danav_ danav_ Buna ziua! Am o intrebare urgenta. Daca ai ITP (inspectia tehnica periodica) expirat mai beneficiezi de asigurare RCA in urma unui accident de care nu te faci ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Samachisd Samachisd Am avut un accident în care am dovezi ca sunt nevinovat însă asigurarea mea era expirata de 2 zile. Sunt responsabil în vreun fel de avaria celeilalte ... (vezi toată discuția)