avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Urgent RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Urgent RCA

Buna ziua! Am o intrebare urgenta. Daca ai ITP (inspectia tehnica periodica) expirat mai beneficiezi de asigurare RCA in urma unui accident de care nu te faci vinovat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:07, 14 Ianuarie 2010
de RCA beneficiaza tertii prejudiciati in accident nu cel care a are incheiat RCA-ul
Inteleg ca ati fost implicata intr-un accident,a fost stabilita vinovatia in sarcina celuilalt sofer dar acum va faceti probleme din cauza ca nu ati efectuat inspectia periodica la propria masina.
Daca nu sunteti raspunzatoare de producerea accidentului,beneficiati de despagubire.
Chiar daca dv. ati fi responsabila,asiguratorul trebuie sa plateasca despagubirea celuilalt sofer si in situatia in care nu ati respectat obligatiile legale de ordin tehnic.
Nu eu ma fac vinovata de accident, dar am ITP expirat. Mai beneficiez de RCA celui vinovat? Multumesc!
Nu eu ma fac vinovata de accident, dar am ITP expirat. Mai beneficiez de RCA celui vinovat? Multumesc!

Buna ziua,
Sunt doua probleme total diferite, respectiv ITP expirat=sanctiuni contraventionale din partea politiei.
Societatea de asigurari, daca este una serioasa trebuie sa respecte prevederile legii si sa faca plata despagubirilor la termen.
Mai sunt foarte multe societati de asigurari care au specialisti care cauta tot felul de chichite pentru a nu plati.
Nu mai spuneti nimanui ca nu aveti ITP. Imediat dupa reparatia masinii, mergeti si faceti ITP.
Daca in cazul politei CASCO ,se poate refuza plata daunei pentru motivul producerii accidentului datorata starii tehnice a autovehiculului, plata daunelor de raspundere civila auto RCA, nu se poate invoca refuzul decat daca organul constatator mentioneaza ca producerea accidentului (coliziunea)este in sarcina celui care a utilizat autovehiculul cu defectiuni (ex. lipsa frana) confirmata si de lipsa ITP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)
Itp expirat si accident melcsy melcsy Daca o masina a fost implicat intr-un accident fara a avea ITP-ul la zi, adica valabil, care ar fi pedeapsa ce se poate lua de catre organele de urmarire ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu probleme mihabingolina mihabingolina Buna ziua! Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta ... (vezi toată discuția)