avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori in partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori in partaj

daca un martor este considerat martor de rea credinta de catre judecator,acel martor mai poate fi audiat la recursul procesului?poate martorul sa aguca dovezi ca sa se disculpe de reaua credinta gresit calificata de instanta?
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
ionescumaria13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:59, 16 Decembrie 2014
In recurs nu se admite audierea martorilor. In apel(calea de atac pe care intuesc ca o aveti) este admisibila proba cu martori, dar va puteti opune sa fie audiata din nou acea persoana, solicitand instantei sa observe lipsa de sinceritate a acestia constatata la fond.
Partea care a propus audierea poate depune dovezi ca este adevarat ce a declarat martorul.
Martorul nu poate depune nimic conform legii.
martorul este al meu.eu fiind partea parata si este cel mai important martor care mi poate dovedi aportul meu real la masa partajabila..Reclamantul a sunat la telefon martorul meu inainte de proces . A inregistrat convorbirea cu martorul,stia ca va fi citat acel martor si in acea convorbire l a facut mincinos si l a acuzat de fapte ce nu sunt adevarate inducand instanta in eroare,Acea convorbire a depus o la instanta ,iar judecatorul a considerat ca martorul minte fara sa aibe dovezi ci doar acea convorbire de pe suportul audio ,convorbire pregatita ca un scebariu de catre reclamanta cu minciuni impotriva martorului meu,Cum pot eu sa dovedesc ca reclamanta mi a amenintat martorul si ea este de fapt cea care induce in eroare instanta ?

si inca o intrbare va rog:in apelul de la recurs pot aduce ca martori parintii mei? ea a avut ca martor o verisoara primara/ V a multumesc

Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Intervenție moderator: Vă rog să respectați regulamentul de postare în Forum și să nu mai dublați subiectele. De asemenea, toate întrebările pe care le aveți în legătură cu un subiect vă rog să le postați într-un singur topic.
Mulțumesc anticipat!

Gabriela Pintea


AVLIL a răspuns:
Pai nu e inregistrat in convorbire ca l-a facut mincinos? Instanta nu stie de asta?
Nu cunosc daca ati avut avocat sau nu, insa consider ca acea inregistrare nu era admisibila.
In orice caz, daca martorul s-a contrazis in declaratii, ma intreb de ce... unde a mintit, in instanta sau la telefon?
Vazand ca instanta nu are cum stabili aceasta, probabil a inlaturat marturia omului.



cazacuioana a răspuns:
In apel se primesc martori, in recurs nu. Intrebarea dvs., este ambigua. Nu se primesc martori rude decat in divorturi.



ionescumaria13 a scris:
martorul nu s a contrazis in declaratii.instanta a facut o coroborare dintre divortul meu si acel martor pe care reclamanta l-a amenintat-o in convorbire,facand o mincinoasa si inventand ca martorul a fost gasita in patul meu conjugal pe cand reclamanta era in divort cu mine ceea ce nu e adevarat eu necunoscand acel martor in aceea perioada.din convorbirea aceea telefonica ce a inregistrat o reclamanta reiese clar la prima auditie ca martora ar fi fost concubina mea in timpul casniciei ,ceea ce nu e adevarat,ea nu a fost niciodata in casa mea decat dupa divort si nici nu s a intalnit cu fosta mea sotie in postura de a fi gasita cu mine in pat de catre ea.judecatorul a crezut o pe fosta sotie doatr pe baza acelei casete.cum pot dovedi eu ca nu e adevarat tot ce e in acea convorbire in care reclamanta o acuza pe martor ca i a stricat casnicia iar martorul nici nu exista in casnicia mea ci nici nu a fost ea motivul divortului.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inducerea in eroare a instantei BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, se poate considera inducerea in eroare a instantei sau declaratii mincinoase?? urmatorul aspect: exsista un contract notarial din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare fyl fyl Am depus o contestatie in anulare in baza art.318 teza II si este vorba de o contestatie la executare,care s-a si produs.La ultimul recurs,hotarirea este ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)