avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta

Buna ziua.Am o hotarire definitiva si irevocabila la o succesiune,as vrea sa va intreb daca eceasta sulta se prescrie dupa o perioada sau nu.Un executor judecatoresc mi-a spus ca nu.Hotarirea a fost data acum 2 ani
Cel mai recent răspuns: ContSters337354 , utilizator 19:04, 15 Decembrie 2014
da..se prescrie in termenul general de prescriptie
Termenul de prescriptie a executarii silite a sultei care reprezinta un drept de creanta este de trei ani, in conformitate cu dispozitiile legale, chiar daca dreptul deriva dintr-o actiune reala imobiliara.
Termenul curge din momentul in care se naste dreptul la actiune, adica de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Imprejurarea ca dreptul de creanta este rezultat ca urmare a partajului nu schimba natura juridica a dreptului, nu il transforma intr-un drept real, imprescriptibil extinctiv.
e un termen de prescriptie si in aceasta materie..a dr reale
dar raspunsul e unul apropae pozitiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)
Consultanta -plata sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana Daca au trecut 3 ani de cand trebuia sa primesc sulta in urma hotararii si eu nu am intreprins nimic am inteles ca se prescrie. Atunci cine ramane ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)