avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol infractiune complexa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol infractiune complexa

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o intrebare.Violul, in forma lui de baza, este o infractiune complexa?
Da, in forma de baza este o infractiune complexa, intrucat absoarbe lipsirea de libertate (savarsit prin constrangere, punere in imposibilitate de a se apara ori de a-si exprima vointa sau profitand de aceasta stare).
Violul in forma tip sau asimilata comis prin constrangere absoarbe infractiunea de lipsire nelegala de libertate pe perioada savarsirii infractiunii, amenintarea, precum si infractiunea de loviri sau alte violente.
In situatia in care, se profita de imposibilitatea victimei de a se apara ori de a-si exprima vointa, nu se poate retine absorbtia infractiunii de lipsire nelegala de libertate, deoarece aceasta varianta a elementului material nu implica in mod necesar o lipsire de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viol - urme vaginale? studenta9 studenta9 Este adevarat ca in cazul unui viol, cand fata nu vrea, ea nu se umezeste corespunzator si apar vanatai sau rupturi de muschi? Mi-a zis cineva... Vreau ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea de persoane si tentativa de viol LauraStone LauraStone Buna ziua, as dori sa stiu care este pedeaspa pentru sechestrarea de persoane si tentativa de viol. In plus, care este timpul normal de a astepta un raspuns ... (vezi toată discuția)
Condamnat la 12 ani închisoare, ptr viol propria fată. Frunza 2023 Frunza 2023 Condamnat la 12 ani închisoare/12.07.2021, infracțiune viol forma agravantă, în baza art.218 aliniat 1, aliniat 3 lit.b şi c şi aliniat 3 teza 1- Cod ... (vezi toată discuția)