avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta judecatoreasca este asimilata titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta judecatoreasca este asimilata titlului de proprietate ?

In cadrul unui proces la Legea 10/2001 o persoana a obtinut 5 parcele in intravilan in suprafata de 0,72 ha. ce erau libere de sarcini conform expertizei judiciare. 10 ani mai tarziu fara a fi citat in proces, fara ca proprietarul sa fie introdus in cauza printr-o sentinta judecatoreasca aceste parcele sunt atribuite altui solicitant. In dosarul acestuia din urma exista o solicitare a instantei de judecata catre OCPI Botosani spre a se comunica daca pe aceste parcele s-au eliberat titluri de proprietate. Raspunsul OCPI Botosani a fost ca nu sunt emise titluri de proprietate iar instanta s-a pronuntat ca atare. Sesizand ANCPI Bucuresti careia i-am reclamat situatia spunand ca aceste parcele sunt si INTABULATE raspunsul a fost ca s-a raspuns catre judecatorie pentru titluri de proprietate si nu pentru situatie de publicitate imobiliara.
Sentinta judecatoreasca definitiva si intabularea nu constituie un titlu de proprietate in sensul celor cerute de judecatorie ?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:55, 19 Decembrie 2014
Sigur acele adresa s-au facut la OCPI Botosani? Nu la Primarie? Ca OCPI nu stie cine ce titluri emite...

Pe scurt da, hotararea e titlu de proprietate. Ar trebui sa interveniti in proces.
Uneori Sentintele civile sunt titluri de proprietate (cu "t" mic), alteori dispun doar emiterea unui "Titlu de proprietate" (cu "T" mare) de catre cei abilitati prin lege sa emita titluri. #-o
ANCPI/OCPI poate "da socoteala" doar de Titlurile de Proprietate emise in baza legilor proprietatii (lg 18; L10....) si de situatia dintr-un CF daca are numarul de CF.
In cazul Dvs daca terenurile erau inscrise in CF, vina cade exclusiv pe expertul care a facut documentatia pentru a doua sentinta.... daca imobilele nu erau inscrise in CF, expertul nu avea de unde sa viseze ca la Primarie este un dosar pentru un Titlu de proprietate nefinalizat inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori un ajutor intr-o problema juridica neag luminita neag luminita socrul meu are o sentinta prin uzucapiune pe un teren si o casa din lemn din anul 1967. pe acelasi teren mai construieste o casa cu toate avizele de la ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate: pot vinde cota mea daca nu e intabulata? andreeadani andreeadani avem un titlu de proprietate am facut un partaj succesoral.pot sa vand partea mea decat cu cadastru fara sa-l mai intabulez in cartea funciara facand decat ... (vezi toată discuția)