avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitori pentru persoanele cu handicap gradul I
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitori pentru persoanele cu handicap gradul I

De cand intra in vigoare legea care reda insotitorii pentru persoanele cu handicap?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:15, 23 Mai 2014
Art. 5. 6. Lege nr. 448/2006 "persoana care supravegheaza, acorda asistenta si ingrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza planului de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv a planului individual de servicii al persoanei adulte cu handicap".

Asistentul personal poate fi chiar una din rudele persoanei cu handicap sau poate fi un asistent personal profesionist.
Persoana cu handicap grav in temeiul disp Art. 35. Lege nr. 448/2006,are dreptul, in baza evaluarii sociopsihomedicale, la un asistent personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap s.stefan s.stefan Buna ziua, Am o matusa care a fost incadrata cu grad de handicap grav datorita faptului ca nu mai vede insa nu i s-a dat si posibilitatea de a avea insotitor ... (vezi toată discuția)
Insotitor personal leonardy44 leonardy44 Buna ziua! pentru o persoana varstnica cu handicap grav care se afla in centru de batrani,poate beneficia de drept de asistent personal? (vezi toată discuția)
Asistent personal persoana cu handicap grav ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu are o epilepsie.De la comisia de expertiza i se da certificat de handicap grav gradul 1 cu insotitor.Intrebarea mea este daca este obligat sa aiba ... (vezi toată discuția)