avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Discount

Buna ziua,
O rugaminte pentru cei care ma pot ajuta cu un sfat.
Primesc de la un furnizor de marfa factura pe care apare si pozitie cu echipament de lucru.Pe aceeasi factura, furnizorul imi acorda bonificatie egala cu valoarea acestui echipament, pe care eu , la randul meu,il facturez clientilor tot sub forma de discount.Cum e mai corect sa inregistrez in conta acest echipament? Doar cantitativ, tinand cont ca pretul de achizitie se ajusteaza cu acea bonificatie primita, sau prin 3028 , diminuand soldul pe masura ce facturez la client? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
Negru Rodica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Negru Rodica , utilizator 15:09, 4 Ianuarie 2015
Cum adica doar cantitativ sau prin 3028?

Parerea mea este ca trebuie sa va figureze ca stoc cu valoarea 0.
Doar cantitativ, adica sa inregistrez cate buc.am primit din acest echipament, cu pret si valoare 0, sau sa il inregistrez prin ct.3028 fara a tine cont de discountul primit, iar soldul scade pe masura ce-l facturez si eu clientilor.In cazul in care l-as inreg.prin 3028, cand as emite fact,catre client, as avea 2 rd.: unul cu echipamentul acordat si unul cu discount.In acest caz valoarea facturii ar fi 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Discount marfa taie taie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: La marfa cumparata intr-o luna de zile, furnizorul, la sfarsitul fiecarei luni, imi acorda un discount dar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate stocuri Ilie Stanica Ilie Stanica O societate achizitioneaza patrimoniul altei societati: teren, cladiri, utilaje. Conform intelegerii dintre parti stocurile de materii prime, materiale si ... (vezi toată discuția)