Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minora plecata de acasa

care este solutia ca o minora de 16 ani sa plece de acasa fara ca sa aibe probleme cu politia?
Care este rolul politiei in aceasta cauza?
ce atributii are politia privind acest lucru?
are dreptul politia sa o retina impotriva vointei ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 8 Ianuarie 2015
Nu are nicio treaba politia cât fata pleacă de bunăvoie și nu e în pericol, nu e sechestrata, abuzata, etc
am inteles acest lucru dar acest fapt sa intamplat acum cateva ore politia a retinut.o si nu ia mai dat voie sa plece pana nu a venit unchiul ei sa o ia.Mama fetei stia unde este,nu sa prezentat la politie si nici nu avea nimic impotriva ca minora era plecata.Cand a, ajuns la domiciliul minorei unchiul si bunica au inceput sa abuzez de ea prin lovire si injuri.Am sunat la politia din comuna respectiva si mi.au spus ca trebuie sa sune fata nu eu.Ce ar fi de facut in aceasta situatie?Daca fata ar pleca iar de acasa cum o pot ajuta?ce considerati ca ar trebui facut?
minorii fugiti de acasa sunt cautati si retinuti de politie pana vine o ruda dupa ei;
abuzurile trebuie sa le reclame ea: la politie / la asistentii sociali si acestia vor initia anumite masuri;
Unde a fost gasita fata, pe strada ? ALtfel, nu avea cum sa fie retinuta.
Daca nu mama, cine i-a reclamat disparitia ? De cat timp fugise ?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Viata ratata la 15 ani si drama unor parinti mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti cum pot ajuta parintii unei fete de 15 ani, care ,,a fugit de-acasa'' la un baiat din satul natal. Drama rezida in faptul ca parintii ... (vezi toată discuția)